ManşetTürkiye

Erdoğan: THK’nın uçağı yok, pandemiyi halkın yaşam tarzı patlattı

0

1 Temmuz’da “tam normalleşmeye” gidilmesiyle her gün biner, ikişer bin artan vaka sayılarıyla ilgili “halkımızın yaşam tarzı her şeyi tersine çevirdi” değerlendirmesini yapan Erdoğan şunları söyledi:

“Biz değişik zamanlarda değişik tedbirler açıkladık. Biz hapis hayatı mı yaşayacağız, ne kadar devam edecek… Dünyanın değişik yerlerinde bu oldu. Şu anda en sağlıklı şekilde bu mücadeleyi nasıl sürdürürüz devam edeceğiz. Hastane konusunda sıkıntı yok, bu konuda çok aktif bir durumdayız. Bayramdaki halkımızın yaşam tarzı her şeyi tersine çevirdi. Bunu lehimize çevirmeliyiz. Bütün tedbirlerimizi alıyoruz, normalleşmeyi hızlandırmanın mücadelesinde olacağız. İlk kabine toplantısında konuşacağız.”

‘THK’nin elinde kullanılabilecek uçak yok’

Türkiye’nin altı ilinde birden çıkan ve büyük alanları etkileyen orman yangınlarıyla ilgili soruşturmaların devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı, “Burada acaba herhangi bir suikast bu tür şeyler var mı yok mu bunların üzerine gidiliyor. İçişleri bakanlığımızın istihbaratın ciddi çalışmaları var. Net ne olabilir çalışmalardan sonra açıklamak durumundayız. Boş verip de geçiştirilecek bir şey değil” dedi.

Erdoğan Türkiye’nin dünyada sayılı itfaiye örgütüne sahip olduğunu öne sürdü; “THK’nın uçakları varmış falan. Bunu neye göre söyleyebiliyorsunuz? THK’nın elinde kullanılabilecek uçak yok. Biz 45 helikopterle çalışıyoruz. Bunların yanında bugün itibarıyla uçak sayımız 5-6’ya çıkmış durumda. Rusya ve Ukrayna’dan aldığımız uçaklar var. Azerbaycan‘dan da bir uçak kullanılacak” diye konuştu.

Orman yangınlarında İHA’larla bölgelerin durumunun sürekli incelendiğini belirten Erdoğan, çalışmaları da şöyle anlattı: “1080 araröz bölgede çalışıyor. 6440 orman muhafaza memuru çalışıyor. 28-30 Temmuz bu yangının süreci. 71 orman yangını çıkmış vaziyette. 57 kontrol altına alındı. 14 yangının kontrol altına alınma çalışması devam ediyor. ”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.