ManşetTürkiye

Ekrem İmamoğlu, temel atma töreninde bir grup mahalleli tarafından protesto edildi

0

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün katıldığı Eyüpsultan Yeşilpınar Dönüşüm Projesi‘nin temel atma töreninde bir grup mahalleli tarafından protesto edildi.

Grup, proje alanı içinde kalan parkın yıkılmasını istemediklerini kaydetti ve İmamoğlu’nun makam aracını durdurmak istedi.

Bir kadın yaralandı

Protestocular önce İmamoğlu’nun aracına ardından da makam aracına vururken, yaşanan arbede sırasında koruma aracını durdurmak isteyen Ayşe Topçu isimli bir kadın yere düşerek yaralandı.

Polis, protestocuları uzaklaştırarak yolu açarken, İmamoğlu’nun içinde bulunduğu araç ve koruma araçları da bölgeden ayrıldı.

‘Yeşil alanı önemsiyoruz’

İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada protesto grubunun iddialarına da yanıt vermişti. İBB Başkanı, hiçbir yeşil alanın kaybolmasına izin vermeyeceklerini ifade ederek şunları söylemişti:

Burada yeşil alanı da önemsiyoruz. Hiçbir yeşil alanın kaybolmasına izin vermeyeceğiz. Bazı vatandaşlarımızın kaygıları olabilir. Bu kaygılar üzerinden başka cümleler ya da tavırlar geliştirmek isteyen olabilir. Burada hiçbir parkın yok oluşunu sağlamayız. Tam aksine pırıl pırıl parkları var edeceğiz proje ile”

‘Adil ve şeffaf olundu’

İmamoğlu, mahallede yürütülen süreç için adil ve şeffaf olunduğunu da ekledi:

Burada, 192 bağımsız birim ve 159 hak sahibi bulunan sürece gerçekçi, somut bir çözüm bulunulmuştur. Adil olunmuştur, şeffaf olunmuştur, katılımcı bir süreç yönetilmiştir ve yüzde 100 ikna sağlanarak, insanlarımızın imzasıyla süreç yönetilmiştir. Bu, çok değerli. Yüzde 100 elde edilene kadar da arkadaşlarım, sabırla süreç yönetmiştir.

Bu da bizim, vatandaşımızın bu sürecine dair ne kadar değerli bir bakışla yol gördüğümüzün ispatıdır. Farklı çıkar grupları olacak. ‘Çıkar grubu’ veya ‘kötü niyet’ derken, bunun partisi de yok; onu da söyleyeyim. O parti, bu parti, şu parti… Benim dilim, bu konuda net. Yani, ‘Benim partinden, koruyayım’ veya ‘Başka parti de var, söveyim, işte döveyim’ öyle bir anlayışım yok benim. Kötü, kötüdür; iyi, iyidir. O bakımdan, o çıkar gruplarına hiç fırsat vermedim. Vermeyeceğiz de. Bu konuda taviz yok.”

‘Vatandaş işin içinde olacak’

Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un dönüşümü için müşterek bir seferberliğin yapılması gerektiğine vurgu yaptı:

Geçmişte hiçbir şey yapılmamıştır, denebilir mi? Mümkün değil; çok şey yapılmıştır. İyi niyetle iyi şeyler yapılmak istenmiştir. Ama bakınız, 1999 yılı depreminden bugüne, yaklaşık 20 yılda, İstanbul’da kentsel dönüşüm için yapılan hızla hareket edersek, İstanbul’un dönüşümünü 100 yılda bitiremeyiz. Bunu ben söylemiyorum, sayılar söylüyor. Bu olmaz, bu iş bizi yorar. Onun için bu sürecin çözüme kavuşması, müşterek bir seferberlik ile çözülebilir.

Vatandaş işin içinde olacak. İş hayatı, işin içinde olacak. İnşaat sektörü, finans sektörü işin içinde olacak. Ülkenin ekonomik değerleri buna müsait olacak; faizi, enflasyonu… Bu kapsamda tabii ki ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi, bakanlık devrede olacak. Gerektiğinde makul sübvansiyonlar olabilir. Ama bu iş böyle yapılırsa, bize göre 15 ila 20 yıl içerisinde İstanbul’da muazzam bir dönüşüm elde edilir.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.