ManşetTürkiyeUlaşım

Ekrem İmamoğlu: 16 milyon İstanbullu kazanacak, bir avuç plaka ağası kaybedecek

0

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul‘da devam eden taksi krizine ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

İmamoğlu paylaşımında, “16 milyon İstanbullu kazanacak, bir avuç plaka ağası kaybedecek” dedi. İstanbul’da toplam 17 bin 395 taksi bulunuyor.

‘İBB kazanacak! Gözünüz bizde olsun’

İBB Başkanı, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

İstanbullulara bir söz verdik. Taksi plakası ağalığı bitecek dedik. 16 milyon İstanbullu kazanacak, bir avuç plaka ağası kaybedecek. İBB kazanacak! Gözünüz bizde olsun.”

Teklif dokuzuncu kez reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, 1000 yeni taksi önerisi teklifi Ulaşım Koordinasyon Merkezi‘nde (UKOME) tarafından  9’uncu kez reddedilmişti. İmamoğlu bunun üzerine, “Şunu çok net ifade edeyim ki İstanbulluyu yoran ve üzen taksi sistemi değişecek” ifadelerini kullanmıştı.

Temmuz ayında toplam 1000 dolmuş ve minibüsün taksiye dönüşümü için sunulan teklifin kabul edilmesine rağmen, karar taksiciler esnaf odası tarafından iptali istemi ile mahkemeye taşındı.

İBB’ye 2021 yılının ilk dokuz ayında taksi konusunda 103 bin 375 şikayet başvurusu geldi. İlk sırada 26 bin 576 şikayet ile “yol ve yolcu seçme” yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde de İBB, yolcu seçen taksi şoförlerinin ticari araç kullanım belgelerini iptal etmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.