EkolojiKitapManşet

Ekolojik Anayasa artık çevrimiçi

0

Yeni İnsan Yayınevi, 2011 yılında yayımladığı Ekolojik Anayasa kitapçığını çevrimiçi ortama taşıdı. Yeşil Gazete Yönetim Kurulu üyesi ve yazarı Mahmut Boynudelik‘in editörlüğünü üstlendiği kitap artık yayınevinin sitesinden ücretsiz olarak indirilebilir.

Duyuruda şu ifadeler yer aldı:

Korona salgını toplumsal düzenin ne kadar da kırılgan olduğunu gözle önüne serdi. Özellikle doğa ile olan ilişkimizi siyasal temelde yeniden tanımlamamız gerekiyor.

2011 yılında yayımladığımız Ekolojik Anayasa, bu ilişkiyi nasıl yeniden yapılandırabileceğimize dair tartışmaları bir araya getiriyor. Neredeyse 10 yıl önce yayımlanmış olsa da, değişen bir şey yok. BM Genel Sekreteri’nin de dediği gibi iklim krizi salgından derin bir aciliyet olarak müdahale edilmeyi bekliyor.

Mahmut Boynudelik

1957 doğumlu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. İstanbul’u çocuk yaştayken sokaklarından tanıdı. Üniversite öğrenimi için Ankara‘nın yolunu tuttu. Mülkiye‘de siyaset öğrenmeye ve yapmaya kalkıştı. 12 Eylül geldiğinde SBF‘de kıdemli öğrenciydi. Akademik kariyer sevdasına YÖK yüzünden son verdi.

Turist rehberliği yaparak Türkiye’de görülmedik kent, dünyada ayak basılmadık ülke bırakmadı. Farklı dillerden, dinlerden, kavimlerden onbinlerce insanla tanıştı, kimileriyle hala süren dostluklar kurdu. Yeteri kadar insanla tanıştığını, yeteri kadar para kazandığını düşündükten sonra sakin bir hayat sürmek için Kazdağları’nı seçti.

Zeytinciliği bir hayat tarzı olarak benimsedi. Kazdağları’nda zeytinciliği öğrenirken zeytine dair, yaşadığı köye dair kitaplar yazdı. Altın çıkarmaya gelen madencilere kızarak ekoloji mücadelesine katıldı. Yeşiller Partisi‘nde aktif olarak yer aldı. Halen Yeşil Gazete‘de Yönetim Kurulu Üyesi ve yazar ve Yerel Haberler Editörü olarak görev alıyor.

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.