Ekolojik YaşamManşet

Ekoloji Meclisi Cumartesi günü Mersin’de

0

Ekoloji Meclisi ikinci buluşması için 14 Şubat Cumartesi günü saat 13:00’de Mersin Akdeniz Belediyesi Konferans salonunda toplanıyor.

8

Şu ana kadar 39 kurumdan ve bağımsız bireylerden meydana gelen ekoloji meclisi ilk buluşmasını 6 Aralıkta Ankara’da gercekleştirmişti.

Ekoloji meclisinin Cumartesi günü Mersin’de toplanmasının başka bir gayesi de bir gün sonra 15 Şubat Pazar günü Akkuyu Nükleer Santraline karşı Mersin NKP (Nükleer Karşıtı Platform) tarafından düzenlenen nükleer karşıtı mitingde yer alabilmek olarak açıklandı.

Kendi varoluşunu, “Doğa ve yaşam, için mücadele edenler mücadelelerini tüm canlılar adına yürütenler, tarımı, ormanları, meraları, dereleri kıyıları sermayeden korumaya çalışanlar hep beraber ekoloji meclisi ile birliktelik ve dayanışma oluşturmaya çalışmaktayız” şeklinde açıklayan Ekoloji Meclisi kuruluş amaçlarını ise üç maddede özetliyor.

1. Son yıllarda yapılan tüm saldırıları bir araya getirdiğimizde doğayı; suyu, ormanları, meraları, kıyıları, denizi, tarım alanlarını ve yaşamı korumak için tüm mücadele odaklarının bir araya gelerek büyük bir direniş merkezi yaratma ihtiyacı açıkça ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle Ekoloji Meclisi çağrımızın bir zorunluluk olduğu açıktır.

2. Demokratik bir yapı etrafında hiçbir kesimin ötekileştirilmediği tüm mücadele odaklarının tam olarak söz, yetki ve karar süreçlerine katılabileceği bir örgütlenme yapısı oluşturulacaktır.

3. Ekoloji Meclisi; her il ve ilçelerden gelecek ekoloji mücadelesi veren demokratik kitle örgütlerinin, tümünün mücadelesini ve dayanışmasını büyütecektir.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.