Doğa MücadelesiEkolojiManşet

Ekoloji Birliği’nden Ankara mitingine çağrı

0

Ekoloji Birliği, iklim krizi ve ekolojik yıkıma karşı tepkilerini dile getirmek amacıyla, 26 Ekim’de Ankara’da miting düzenliyor.

Çok sayıda ekoloji örgütünün birleşmesiyle oluşan Ekoloji Birliği, önümüzdeki hafta sonu Ankara’da gerçekleştireceği büyük miting için çağrı yaptı. “İklim krizine ve Ekolojik Yıkıma DUR Diyoruz’ temasıyla, 26 Ekim 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilecek miting, Tandoğan Meydanı’nda.

Ekoloji Birliği’nden yapılan açıklama şöyle:

“ Ülkenin her tarafında, siyasi iktidar tarafından uygulanan sermaye yanlısı enerji ve madencilik politikaları sonucu nükleer ve termik santraller, metalik madencilik projeleri, taş ocakları, balık çiftlikleri, hidroelektrik santraller, rüzgar enerji santralleri, jeotermal enerji santralleri nedeniyle büyük bir ekolojik yıkım yaşanmaktadır.

İklim krizine yol açan bu yıkımlara karşı verilen mücadeleler de hızla büyüyor. Ekoloji mücadelesinde dayanışmanın, bir araya gelerek ortak bir direniş cephesini oluşturulmanın önemi büyüktür. Ekoloji mücadelesinin emek ve demokrasi mücadelesi birleşerek büyümesi ülkemizde uygulanan talan ve yıkım politikalarını durduracaktır

Ülke genelinde yaşanan ekolojik sorunlara dikkat çekmek, yerel direnişleri Ankara’da buluşturarak yerelin sesini Ankara’ya duyurmak ve emek ve demokrasi güçleri ile dayanışmak mücadelemize ivme katacaktır.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin de destelediği ve genel merkez düzeyinde organizasyonuna katıldığı mitinge sizlerin de katılması çok önemlidir. Birlikteliğimizi büyütmek ve saldırılara karşı ekoloji mücadelesi ile emek ve demokrasi mücadelesi ve kadın hareketini birleştirmenin adımı olan mitinge katılımınızı bekliyoruz. “

You may also like

Comments

Comments are closed.