KitapManşet

Ekofil Yayınları’nın ilk çocuk kitabı yayınlandı: Büyüdüğüm Yer

0

Tohumları 2017 yılında atılan Ekofil Topluluk Destekli Yayıncılık’ın ilk çocuk kitabı “Büyüdüğüm Yer” yayınlandı.

1970 İsviçre doğumlu çocuk edebiyatı yazarı ve illüstratör Anne Crausaz’ın “J’ai Grandi Ici” adlı kitabı, Özlem Şekercioğlu Lesport’un çevirisi ile Fransızcadan Türkçeye kazandırıldı.

Yabanda büyümeye duran bir tohumun, bereketli bir elma ağacına dönüşmesini sade ve şiirsel bir üslupla aktaran kitap, her yaştan okurun kalbine dokunacak bir canlılığı, yaşamın kendisini anlatıyor.

Ekofil nasıl çalışıyor?

Ekofil, topluluk destekli bir yayıncılık modeli tasarlamak, uygulamak ve geliştirmek üzere bir araya gelmiş, gezegenin ve insanlığın esenliğini önemseyen yazar, çizer, çevirmen, editör ve okurlardan oluşan bir girişim.

Ekofil Yunanca oiko (ev) ve phile (sever) kelimelerinden türetilmiş bir terim. “Ev” ile kastedilen, şimdilik tek evimiz olan dünya gezegeni. Ekofil, evimiz ve üzerindeki tüm varlıkların hayrını gözettiği müddetçe her konu ve alanda yayın yapmayı amaçlıyor.

Elde edilen gelir bir sonraki kitabı karşılıyor

Ekofil’in kitaplarının üretim maliyetleri topluluk üyelerinin önsipariş ve askıda kitap siparişleri ile karşılanıyor. Kâr amacı güdülmeyen modelde öncelikle üretim, tanıtım ve dağıtımda verilen emeğin en adil şekilde karşılanması hedefleniyor.

Kitaptan elde edilen gelirin bir kısmı sonraki kitaba can suyu oluyor ve modelin sürdürülebilirliği için gereken maliyetlerin karşılanmasında kullanılıyor.

Büyüdüğüm Yer’den edinmek, askıda kitap bırakmak ve topluluğa katılmak için ekofilyayinlari.org/buyudugumyer adresindeki formu doldurabilir, www.ekofilyayinlari.org adresinden kitabı bulabileceğiniz dağıtım noktalarını görebilirsiniz.

More in Kitap

You may also like

Comments

Comments are closed.