ManşetTürkiye

Ege, Akdeniz ve Marmara’dan fırtına görüntüleri: Deniz taştı, evleri su bastı, çatılar uçtu

0

Dün (7 Ocak) Marmara, Ege ve Akdeniz‘i fırtına ve şiddetli sağanak yağış vurdu. Meteoroloji’nin uyarıda bulunduğu yurt genelinde etkili olan etkili olan bu durum hayatı olumsuz etkiledi.

DHA‘nın aktardığına göre, bir çok şehirde meydana gelen şiddetli yağış ve fırtına; ev ve iş yerlerini sular altında bırakırken, çatıları sürükleyip götürdü, ağaçlar köklerinden söküldü ve deniz kıyıları taştı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü‘nün fırtına ve yağmur uyarısı verdiği Antalya’da gece saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan sağanak ve fırtına, kentte hayatı olumsuz etkiledi.

antalya sel

Fırtına nedeniyle Konyaaltı Sahili‘nde dev dalgalar oluşurken rengi ise turkuaz, mavi ve kahverengiye dönüştü.

Gece boyunca etkili olan fırtınanın hızı 80 kilometreye kadar çıkarken fırtına nedeniyle Bodrum’un güney sahillerine dev dalgalar karaya vurdu. Yetkililer balıkçılara ‘denize açılmayın’ uyarısı yaptı.

bodrum deniz taşması tekne

Bitez, Gümbet ve Kumbahçe koylarında demirli 10’dan fazla amatör balıkçı teknesi su aldı. Tekne içerisindeki malzemeler sahile dağılırken, fırtına nedeniyle sahil kenarındaki çöp bidonları dalgalarla yerinden çıkıp denize sürüklendi.

İzmir‘in Karaburun ilçesinde, dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtınadan dolayı, çok sayıda ev, araba, tarla ve bahçeler zarar gördü.

Hava koşullarından en çok etkilenen bölgelerden biri olan Küçükbahçe Mahallesi‘nde hasar gören Küçükbahçe İlkokulu‘nda, üç gün süreyle eğitim öğretime ara verildi.

Kocaeli‘nin İzmit ilçesinde sağanak ve fırtına nedeniyle deniz taştı. Bazı yollar su altında kaldı.

İzmit ilçesi Ömerağa Mahallesi‘nde yollar ile sahil bandındaki açık otopark, su altında kaldı.

Bursa’da hızı saatte 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle inşaat halindeki binaların dış cephe kaplamaları uçtu, köklerinden koparak devrilen ağaçlar, park halindeki araçlara zarar verdi.

Kentte, rögarların taşması ile yollarda çökme meydana gelirken, özellikle Yıldırım ilçesindeki sokaklar göle döndü.

Bursa’da fırtına sonrası başlayan sağanak nedeniyle su baskınları yaşandı.  Maltepe Mahallesi 1. Çinko Sokak‘taki 3 katlı binanın bodrum katını su bastı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.