Türkiye

EDP Şahin’i istifaya davet etti

0

Eşitlik ve Demokrasi Partisi İstanbul İl Örgütü 26 Şubat Pazar günü Taksim’de yapılan ırkçı gösteriyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya gelen EDP üyeleri adına İl Başkanı Sinan Tutal açıklama yaptı.

‘İÇİŞLERİ BAKANI İSTİFA’

Tutal, Hocalı katliamını anma adı altında düzenlenen mitingin ırkçı bir gösteriye dönüştüğünü ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in mitingde konuşma yaptığını belirterek, “İçişleri Bakanı’nın ırkçı, nefret dolu söylemleri desteklemesini kınıyoruz” dedi. Tutal, Şahin’i istifaya davet etti.

‘TERTİP KOMİTESİ SORUMLUDUR’

EDP adına Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, mitingde açılan ırkçı pankartlara ve atılan ırkçı sloganlara dikkat çekilerek, tertip komitesinin suç teşkil eden eylemlerden sorumlu olduğu belirtildi.

‘İDRİS NAİM ŞAHİN CESARETLENDİRDİ’

İdris Naim Şahin’in mitingde konuşmasına tepki gösteren EDP, “Mitinge katılarak kürsüde konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ırkçı söylem ve eylemleri cesaretlendirmiştir” diyerek İdris Naim Şahin hakkında da suç duyurusunda bulundu.

EDP, mitingde ırkçı pankart ve döviz açanların, tertip komitesinin ve İdris Naim Şahin’in, “halkı kin ve düşmanlığa teşvik etme”, “tehdit” ve “hakaret” suçlarıyla yargılanmasını talep etti.

(Ajanslar)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.