TürkiyeManşet

Edirne’de 12 göçmen donarak yaşamını yitirdi

0

Edirne Valiliği, İpsala ilçesinde donarak ölen dokuz göçmenin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Donma riski olan bir göçmen ise Keşan Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise  Yunanistan sınır birlikleri tarafından geri itilen 22 göçmenden 12’sinin donduğunu söyledi.

Valilik açıklaması şöyle:

02.02. 2022 günü İpsala Ilçesi Paşaköy Köyü Mandakoru mevkiinde Yunanlılar tarafından geri itilen ve donarak vefat eden 9 göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır. Donma riski altındaki bir göçmen ise kurtarılarak Keşan devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Tıbbi yardım ihtiyacı olabilecek göçmenler için bölgedeki arama tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir. Konuyla ilgili adli soruşturmaya başlanmıştır. Kamuoyuna üzüntüyle duyurulur.”

Soylu: 22 göçmenden 12’si dondu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda donarak ölen göçmenlerin fotoğraflarını paylaşarak, “Tarih: 2.2 2022 Yer: İpsala Yunanistan Sınırı Ayakkabıları çıkarılmış, elbiseleri soyulmuş Yunan sınır birlikleri tarafından geri itilmiş 22 göçmenden 12’si dondu AB çaresiz, cılız ve insanlıktan yoksun. Yunan sınır birlikleri, mağdura cani, FETÖ’ye müşfik Allah rahmet eylesin” dedi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.