Kültür-SanatManşet

Edebiyat Nöbeti Dergisi 1 yaşında

0

Temmuz 2015’de Samsun- Bafra’ dan edebiyat yolculuğuna çıkan Edebiyat Nöbeti Dergisi 1 yaşını doldurdu. Derginin yönetim kadrosu 31 Temmuz 2016’da Adnan Menderes Parkı’nda 1. Yaş günü pastasını Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Celal Karaca, Editör Semrin Şahin, Abone ve Reklam sorumlusu Erdoğan Kurt, Kapak Tasarımcısı Onur Kırkaç, Sosyal Medya Sorumluları Leyla Tün, Meltem Dağcı, Yayın Kurulu üyeleri Esra Deniz Karagöl, Kamil Dikmen, Fatma Hatun Esen hep birlikte kestiler.

47

Edebiyat Nöbeti, Bafra’da yayınlanmasına karşın, ulusal ölçekte övgüyle söz edilen, aranan bir dergi oldu. Edebiyatseverler arasında ses getiren önemli dosyalar hazırlandı. Büyük beğeni topladı.

Derginin ilk dosyası olan ikinci sayısı Aydoğan Yavaşlı tarafından hazırlandı. Tarık Dursun K.’nın incelendiği bu dosyayı maalesef yazar Tarık Dursun K. göremedi. Çünkü, bu dosya matbaaya gitmek üzereyken O’nun ölüm haberini alan dergi yönetimi büyük bir üzüntüye boğuldu. 3. Sayı Vedat Türkali, 4, sayı Köy Enstitüleri, 5. Sayı ölümünün 1. Yıl dönümünde hemşehrimiz Bedri Koraman ve şimdi yayımlanan 6. Sayılarında da Didem Madak derginin dosya konuğu oldu. 7. Sayısında ise Semrin Şahin’in editörlüğünde ölümünün 1. Yıl dönümünde Sennur Sezer yer alacak.

46

Derginin Yazı İşleri Müdür Celal Karaca yaptığı açıklamada; “Edebiyat Nöbeti’nde zaman zaman kentimizin çıkardığı kültür- sanat insanlarına da yer vereceğiz. Bu bağlamda, Kasım –Aralık sayımızda –ölüm yıl dönümleri nedeniyle- Köy Enstitülü yazar Yılmaz Elmas, şair Ruhi Göktekin ve Samsun’un önemli sosyalist gazetesini yayınlayan ve sürekli yazarı olan Oğuz Koyutürk yer alacak. Ocak –Şubat sayımızda da alzheimer hastası şair Abdullah Neyzar Karahan’a bir vefa dosyası yapacağız.”dedi.

Celal Karaca (Fotoğraf: Kadir İncesu)

Celal Karaca (Fotoğraf: Kadir İncesu)

Dergiyi okurlar nerelerde bulabilir?

48

Bafra ve Yakakent’te Eflatun Kitabevi, Hikmet Amca Kırtasiye, Lekesiz Kırtasiye. Samsun’da Endülüs, Ebabil, İstanbul’da Mephisto(Beyoğlu, Beşiktaş, Kadıköy), Pandora(Beyoğlu), İmge(Kadıköy), Üsküdar(Beşiktaş Vapur İskelesi)Ankara’da Turhan, İmge; İzmir’de Yakın(Alsancak), Park(Gaziemir), Mersin(Tarsus) Antik, Gaziantep’te Donkişot, Ordu’da Serüven, Kocaeli’de Fırat(Kelepir) kitabevlerinde okurlarını bekliyor.

Edebiyat Nöbeti’ne en kolay ulaşma yolu abone olmak. Bunun için Türkiye İş Bankası Bafra Şubesi 1236 0088 366 no.lu hesaba Celal Karaca adına yıllık 60 TL yatırmanız yeterli. Ayrıca abone takibini yapabilmemiz için banka dekontunun bir kopyasını telefon, Facebook, e posta yolu ile bize ulaştırmanız mümkün. e posta: [email protected] ya da [email protected]

Yeşil Gazete olarak biz de, “Edebiyat Nöbeti”ni birlikte tutmak dileğiyle tüm ekibe uzun yıllar diliyoruz.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.