Dünya’nın üç günlük ömrü kalmış

Stephen Hawking’in Cambridge Üniversitesi’nde verdiği konferanstaki sözleri büyük tartışma yarattı.

‘Evrenin Durumu’ adlı konferansa sağlık durumunun el vermemesi nedeniyle katılamayan ünlü fizikçi, internet üzerinden canlı olarak toplantıyı izledi.

Konferansa bir de konuşma kaydı gönderen Hawking, “İnsanlığın geleceği gezegenler arası seyahatin mümkün hale gelmesine bağlı” dedi.

“1000 yıl bile kalmadı”

Dâhi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aşağıya ayaklarınıza değil, gökyüzüne bakmayı aklınızda bulundurun.

Yaşadığımız bu narin gezegenin ötesine gitmeyi başaramamamız durumunda bir 1000 yıl daha hayatta kalacağımızı sanmıyorum.”

Beyin dili kullanacak

Ünlü bilim adamı Stephen Hawking, önceki gün 70 yaşına girdi. Özel teknolojiyle donatılmış cihaz yardımıyla boyun kasları ile düşüncelerini bilgisayara aktarabilen Hawking’in, boyun kaslarının iyice zayıfladığı ve bu nedenle artık söylemek istediklerini aktaramadığı belirtildi.

Hawking’in şimdi son teknolojik cihazlarla, beyin dalgaları ya da gözbebeklerinin hareketleri ile konuşması için çalışılıyor.

Sabah

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Karadeniz giderek Marmara’ya benziyor: Kirli ve oksijensiz

ODTÜ Bilim-2 gemisiyle Karadeniz kıyılarındaki kirliliği inceleyen ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü araştırmacıları, Karadeniz'in kirlilik açısından giderek Marmara Denizi'ne benzediğini buldu.

İklim değişikliği dünyanın dönüş hızını yavaşlatıyor, günler giderek uzuyor

Küresel ısınmanın etkisiyle eriyen buzulların ekvator çevresinde birikmesiyle dünyanın dönüş hızı giderek azalıyor. Uzmanlar, günlerin uzunluğundaki değişimin hassas zaman ölçülerine dayanan internet ve GPS sistemlerini etkileyebileceği konusunda uyarıyor.

Yapay zeka yatırımları Google’ın net sıfır planlarını suya düşürebilir

Enerji ihtiyacı giderek artan veri merkezlerine bağımlı olan Google'ın...

Araştırma: Ozon tabakasına zarar veren gazlar beklenenden hızlı azalıyor

Atmosferdeki zararlı gazların beklenenden daha hızlı bir şekilde azaldığını ortaya koyan bilim insanları, ozon tabakasını korumaya yönelik uluslararası çabaların 'büyük bir küresel başarı' olduğunu söyledi.

Erasmus AI’den iklim değişikliği odaklı yapay zeka dil modeli: ClimateGPT

İklim değişikliği odaklı ilk yapay zeka modeli olan ClimateGPT, 200 milyondan fazla akademik çalışmayı barındırıyor ve kendisine sorulan soruları makaleleri kaynak göstererek yanıtlıyor. Ancak doğru yanıt yüzdesi halen 'veri yetersizliği' nedeniyle yüksek değil.

EN ÇOK OKUNANLAR