Yaşam

Dünyanın en yaşlı kadını öldü

0

Manisa’nın Salihli ilçesinde ikamet eden ve dünyanın en yaşlı kadını unvanına sahip olan 121 yaşındaki kadın hayatını kaybetti.

Türkistan’dan 1953’te Türkiye’ye göç eden ve 58 yıl sonra çıkarılan nüfus cüzdanı sayesinde Türk vatandaşı olan ‘Dünyanın en yaşlı kadını’ 121 yaşındaki Gaışhıkaan Sıhıkaan vefat etti.

Bir süre önce mide kanaması rahatsızlığı nedeniyle Salihli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan ve 3 gün sonra hastaneden taburcu edilen Sıhıkaan, evinde istirahate çekilmişti. Dünya’nın en yaşlı kadını olmasından dolayı özellikle bürokratların ve milletvekillerinin yakın ilgi gösterdiği Sıhıkaan’i, çok sayıda kamu görevlisi de ziyaret etmişti.

Sıhıkaan’in yarın (Salı) Kurtuluş Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığa defnedileceği öğrenildi.

Türkistan’da bulunan Tanrı Dağları’nın kuzey eteklerindeki Erenkabırga bölgesinde 1890 yılında dünyaya gelen Sıhıkaan, 1940 yılına kadar burada yaşadı. Daha sonra Pakistan’a, oradan da Hindistan’a göç eden Sıhıkaan, eşini ve 5 çocuğunu salgın bir hastalık nedeniyle Haydarabat’ta kaybetmişti. Yaklaşık 13 yıl daha bu kentte kalan Gaışhıkaan Sıhıkaan, 1953 yılında Türkiye’ye göç ederek Manisa’nın Salihli ilçesinde Kazak Türklerinin ağırlıklı olarak yaşadığı Kurtuluş Mahallesi’ne yerleşti.

(Ajanslar)

More in Yaşam

You may also like

Comments

Comments are closed.