İklim KriziManşet

Dünyanın en iyi firmalarının sadece yüzde 1.2’si iklimle ilgili önemli açıklamaları yapıyor

0

ESG araştırma ve yatırım yöneticisi Arabesque, küresel olarak en büyük 5 bin şirketin iklim riskleri üzerine yaptığı raporlamaları mercek altına aldı.

Araştırma sonuçlarına göre şirketlerin yalnızca yüzde 1,2’si İklimle İlgili Finansal Açıklamalar Görev Gücü’nün (TCFD) 11 tavsiyesinin tümü hakkında rapor verdi. Yüzde 54’ü ise herhangi bir raporlama yayımlamadı.

TCFD, G20 ülkelerinden düzenleyiciler, merkez bankaları ve hazine yetkililerini bir araya getiren ve 2017 yılında şirketlerin iklim değişikliğinden kaynaklanan riskleri ve fırsatları gönüllü olarak nasıl açıklayabilecekleri konusunda tavsiyeler sunan Finansal İstikrar Kurulu tarafından kuruldu.

En kötü sırada sağlık ve teknoloji hizmetleri

Arabesque Başkanı Daniel Klier, “Verilen sözleri yerine getirmemiz gerekiyor. TCFD herkesin baktığı çerçeve. Açığa çıkarmanın kalitesi oldukça önemli ölçüde iyileştirilmelidir” dedi.

Arabesque’in analizine göre, yüzde 70’inden fazlası hiçbir rapor sunmadığı için en kötü durumdaki şirketler sağlık ve teknoloji hizmetleri şirketlerinden oluşuyor. Enerji şirketleri ise en fala bilgi verenler arasında yer aldı.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.