İklim KriziManşetSivil Toplum

‘Dünyalar buluşması’ başlıyor

0

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı topluluk temelli çabaları güçlendirmek ve teşvik etmek amacıyla başlattığı Dünyalar Girişimi‘ni başlatıyor. Proje kapsamında bir yıl boyunca ” Topluluklar oluşturmak; iklim krizi, yoksulluk, eşitsizlik gibi hakları yaralayan ortak sorunlarımızla mücadelede bize nasıl güç katar? Bu toplulukları, bilinç ve kararlılıkla hareket eden kalıcı yapılara nasıl dönüştürürüz? gibi sorulara, hep birlikte yanıt aranacak.

Girişimin ilk etkinliği Dünyalar Buluşmaları 26-27-28 Temmuz tarihlerinde dijital olarak düzenlenecek.  26 Temmuz Salı günü başlayacak etkinliklerin ilk ayağında alanında uzman konuşmacılar Dünyalar  Panelleri‘nde bir araya gelecek ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde iklim krizi kaynaklı sorunlarla nasıl mücadele edilebileceğini tartışacak.

Tanıklık, ilham alma, çözüm önerileri, güçlenme…

Sivil Düşün’ün, Mekânda Adalet Derneği’nin uzmanlık katkılarıyla gerçekleştireceği etkinlikte Türkiye’den ve dünyadan iyi uygulama örnekleri paylaşılacak, farklı coğrafyalardan toplulukların iklim krizine bağlı zorluklara nasıl yanıt verdiğine tanık olma ve ilham alma fırsatı sunulacak. Panelin ardından 27-28 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek dört farklı masa buluşmasında bölgeler özelinde riskler ve topluluk temelli atılacak adımlar birlikte tartışılacak.

Panellerin ardından ise topluluk sohbetleri yapılacak. 27-28 Temmuz’daki dört masa buluşmasında da Türkiye’nin dört farklı bölgesinden katılımcılar, iklim kriziyle mücadelede kendimizi geliştirmek için hangi bilgi ve becerilere ihtiyacımız var, güçlenmek için hangi stratejileri kullanmalı, hangi mesajları kimlere nasıl vermeli; iklim krizinin sonuçlarına etki etmek için kimlere, nasıl ulaşmalı gibi sorulara birlikte yanıt arayacak.

Dünyalar girişimini tanımak, panel ve masa buluşmalarına kayıt olmak için buraya tıklayın.  

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.