Sivil Toplum

Dünya Saati 26 Mart Cumartesi günü saat 20:30 ile 21:30 arasında

0

Dünya Doğal Yaşamı Koruma Vakfı’nın (WWF) 2007’de Avustralya’daki iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak için başlattığı kampanya artık pekçok ülkede kutlanan bir etkinlik.

Dünya Saati’nde farklı etkinlikler

Bu sene 26 Mart Cumartesi günü 20:30-21:30 saatleri arasında gerçekleşecek Dünya Saati etkinliğine herkes katılabilir. Işıklarınızı bir saatliğine kapatarak her yıl Mart ayının son Cumartesi günü düzenlenen Dünya Saati’ne destek veren milyonlarca insana eklenebilirsiniz.

Dünya çapında türlü etkinliklerle adeta bir kutlamaya dönüşen Dünya Saati’nde evde kalmak zorunda da değilsiniz. Bu Cumartesi 18:00’de Santralistanbul’da düzenlenen Bir Avuç Cesur İnsan ücretsiz film gösterimine katılıp, ardından Yeşilist ve Zumbara’nin ortaklaşa düzenlediği, Tamirane’de 20:30’da başlayan Dünya Saati partisine katilabilirsiniz.

Ayrıca 20:30-21:30 arasinda nerede olursanız olun karanlıkta çektiğiniz fotoğrafları [email protected] adresine göndererek WWF ve Yeşilist’in ortak düzenlediği fotoğraf yarışmasına katılabilirsiniz. Fotoğraf yarışması kazananlarını sürpriz hediyeler ve birinciye de Amerika’nın ödüllü fotoğrafçısı Göknur Olguner’le bir saatlik söyleşi bekliyor.

Canberra kentinden Earth Hour görüntüleri, 2009

Yeşilist nedir?

Yeşilist kendisini, günlük hayatın koşuşturmacasında çevreyle dost seçimler yapmak isteyenlerin uğradığı sanal bir durak, olarak tanımlıyor. Yeşilist’te (www.yesilist.com) yeşil işletmeleri bulabilir, “yeşil” sektör ile ilgili bilgilere ulaşabilir, yorumlar yapabilir, etkinlikleri öğrenebilir ve haberleri takip edebilirsiniz.

(Yeşil Gazete)

 

 

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.