TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

DSÖ İstanbul’da ofis açıyor: Ortak çalışmalarımız sürecek

0

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge ile İstanbul’da bir araya geldi.

İki ismin Bilim Kurulu toplantısı sonrası düzenlediği ortak basın toplantısında Koca, DSÖ İstanbul Ofisi‘ni hızla hayata geçireceklerini duyurdu.

‘Yakın işbirliğimiz devam edecek’

Bakan Koca şöyle konuştu:

Gün boyu yaptığımız görüşmelerde Covid-19 başta olmak üzere birçok sağlık konusunu enine boyuna ele alma fırsatını yakaladık. Kendisiyle bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunduk. Türkiye’nin pandemi yönetimindeki politikaları, Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri, DSÖ’nün çerçevesinde şekillenmiştir. Bilim Kurulu üyelerimizle sayın bölge direktörünü bir araya getirerek bu süreci ve sonrasında yapılacak planlamalarda yakın işbirliğini devam ettirmek niyetindeyiz.

(…) DSÖ ofisini hızla İstanbul’da hayata geçiriyoruz. Ofisle ilgili nihai anlaşma biraz sonra huzurunuzda imzalanacak. Bu ofis DSÖ Avrupa bölgesinde Covid-19 başta olmak üzere sağlık acil durumları konusunda faaliyet gösterecektir. DSÖ açısından özel bir konuma sahip olan ofis yapacağı çalışmalarla güncel ihtiyaçların karşılanması konusunda rehberlik edecektir.

‘Post Covid dediğimiz bir döneme başlıyoruz’

Koca’nın ardından konuşan DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Kluge ise Türkiye halkına ve yetkili makamlarına “pandemiye karşı sergilediği dayanışma” için teşekkür etti ve şöyle konuştu:

(…) Bizler bu akşam sayın Koca ile bir anlaşma imzalayacağız. Bu finans mali anlaşması İstanbul’da açılacak olan DSÖ’nün insani ve sağlık için teyakkuzda olabilmesi için ofistir. Bu coğrafyada karşılaşılabilecek olan insani durumlara karşı gerekli yanıtı verebilmek amacımızdır.

Kluge konuşmasının devamında pandeminin henüz sona ermediğinin altını çizdi ve DSÖ ve Türkiye’nin ortak çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Kluge haziran ayında normalleşmeyle birlikte her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de vakalarda ani bir artışın yaşandığı ancak sonrasında yeniden düşüş eğiliminin olduğunu kaydetti; bununla birlikte tedbirlerin önemine değindi.

Kluge DSÖ’nün Türkiye’nin daimi dostu ve sağlam bir ortağı olduğunu söyledi ve salgın boyunca DSÖ ve Türkiye’nin işbirliği içinde çalıştığının altını çizdi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.