ManşetGündem

DSİ su kanallarını satılığa çıkardı

0

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Özelleştirme İdaresi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığından (TOKİ) sonra Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü de gayrimenkul satışına başladı.

Basın İlan Kurumu ilan sitesinde yayımlanan ilanla DSİ 21. Bölge Müdürlüğü‘ne ait Aydın, Denizli ve Muğla illerindeki 29 adet taşınmazın açık teklif usulü ihale yolu ile satılacağı duyuruldu.

Bedel: 255 bin lira

Sözcü’den Latif Sansür’ün aktardığına göre; satış ilanının ilk beş sırasında Aydın’ın Efeler ilçesi Kuyucular Mahallesi’ndeki su kanalının yer alması dikkat çekti. DSİ’nin satışa çıkardığı, bitişim beş parsel üzerinde yaklaşık 400 metre uzunluğunda, genişliği 20 ile 30 metre arasında değişen kanal için 255 bin lira muhammen bedel belirlendi. İhale ve teklif açma tarihi 28 Şubat 2022 olarak duyuruldu.

Beş yıl emlak vergisi ödenmeyecek

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü internet sayfasında 72 ildeki 5 bin 524 hazine taşınmazının satışa hazırlandığı duyuruldu. İlanda, satışlardan KDV alınmayacağı, iki yıl taksit imkanı olduğu ve beş yıl emlak vergisi ödenmemesi gibi kolaylıkların sağlanacağı da belirtildi.

‘Yazıklar olsun’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, satış kervanına DSİ’nin katılmasına tepkisini şu cümlelerle dile getirdi:

“Cumhuriyet kazanımlarını tek tek sattılar, özelleştirme adı altında yandaş şirketlere peşkeş çektiler. 70 milyar dolarlık özelleştirme bedelinin ne olduğu belli değil. Cumhuriyet kazanımları elimizde kalmadığı gibi, 70 milyar dolar heba edildi. Kamu mallarını sata sata memleketi bitiremediler, şimdi sıra DSİ’nin kanallarına, gayrimenkullerine geldi. Yazıklar olsun.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.