EkonomiManşetTürkiye

Dolar 8.30 TL, Euro 10 TL barajını yeniden aştı

0

ABD tahvil faizlerindeki düşüş beklentisiyle dolar birçok para birimi karşısında geriledi ancak TL negatif seyirde devam ediyor.

İstanbul‘da serbest piyasada saat 10.50 itibariyle dolar 8,31, euro 10,01, sterlin ise 11,58 liradan işlem görüyor. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,18 lira, euronun satış fiyatı ise 9,84 lira olmuştu.

Altın fiyatları da yükselişte. Dün 466 lira olan gram altın bugün 478 liradan satılıyor. Çeyrek altın 784, tam altın 3 bin 110 liradan işlem görüyor.

Reuters: Biden’in beklenen 24 nisan mesajı ve Erdoğan’ın demeçleri de etkili

Uluslararası haber ajansı Reuters, ABD Başkanı Joe Biden’ın 24 Nisan’da “Ermeni soykırımı” ifadesini kullanacağı yönündeki beklentinin doları yükselttiğini belirtti. Reuters’ın analizinde, Biden’ın Cumartesi günü yapması beklenen açıklamanın Ankara’nın tepkisine neden olarak iki ülke ilişkilerini daha da bozabileceğini belirtti.

Reuters, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerekirse Merkez Bankası rezervlerinden yeni satışlar olabileceği yönündeki sözlerinin de TL üzerinde baskı oluşturduğunu ifade etti.

Erdoğan’ın tepkisi fiyatlanıyor

İsveçli ekonomist Erik Meyersson ise Twitter’da yaptığı değerlendirmede  Biden’ın “Ermeni soykırımı” ifadesini kullanacağı beklentisinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu gelişmeye muhtemel tepkisini de fiyatladığını kaydetti. Meyersson, Türkiye’nin F-35 programından resmen çıkarılmasının da dolardaki harekette etkili olduğunu düşündüğünü belirtti.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.