Doğal hayatta toplam 8,7 milyon tür yaşıyor

Bir grup bilim insanı doğal hayatta toplam 8,7 milyon türün yaşadığını tespit ettiklerini açıkladı.

Şimdiye kadar ki tespitlerin en kesinine ulaşıldığı bildirilen araştırmada, bu türlerin çok büyük bir kısmının isimlendirilmediğini ve bu türleri sınıflandırıp kataloglamanın bin yıldan uzun süreceğini söylediler.

Bilim insanları PLos Biology adlı dergide yayımlanan araştırmada bu türlerin birçoğunun soyunun adlandırılıp sınıflandırılmadan önce tükeneceği uyarısında da bulundu.

Araştırmada elde edilen rakama, en basit yaşam formlarından en karmaşığa doğru yaşam ağacının tüm dalları arasındaki ilişkiler incelenerek ulaşıldı.

Dünya üzerinde kaç tür canlının yaşadığı aritmetik olarak hesaplanabilir görünse de böylesine kesin bir sonuca varmak şimdiye dek mümkün olmamıştı.

Aynı dergide yayımlanan bir yorum makalesinde Robet May, araştırmanın insanoğlunun Amerikan Kongre Kütüphanesinde 1 Şubat 2011 itibariyle 22.194.656 kitap olduğunu bildiğini ama dünyayı başka ne kadar sayıda canlıyla paylaştığını şimdiye kadar bilemediğini yazıyor.

Araştırmayı yapan ekipten Derek Tittensor, BBC’ye yaptığı açıklamada, bu rakamı hesaplamak için yıllar boyunca farklı yaklaşımlar ve yöntemler denediklerini söyledi. Araştırma Birleşmiş Milletler Çevre Programı Dünya Koruma İzleme Merkezi ile Cambridge’deki Microsoft Araştırma merkezince düzenlendi. (t24)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Perseid meteor yağmuru geliyor: Bu yıl dileklerimiz katledilmek istenen dostlarımız için

Meteor yağmurlarının en haşmetlisi olan Perseid, bu yıl Türkiye'nin çeşitli illerinde yine çeşitli etkinlik ve şenliklerle topluca izlenecek.

İklim değişikliği ve kuraklık Kaliforniya’da sezonun en büyük yangınını körükledi

Kaliforniya'da bu yılın en büyük, eyalet tarihinin ise en büyük yedinci orman yangını iklim değişikliği ve kuraklık koşulları nedeniyle olağanüstü bir hızla büyüyerek 350 bin dönümden fazla alanı yaktı.

Amazon yağmur ormanlarına zarar veren sığır çiftçisine 50 milyon dolar tazminat

Brezilya'da bir mahkeme, Amazon yağmur ormanlarınını yok ederek sığırları için otlak alanına dönüştüren çiftçiye 50 milyon dolar tazminat ve tahrip edilen alanı onarma cezası verdi.

Çanakkale’de ihaleye açılan 36 JES alanı için yalnızca bir talip çıktı

Çanakkale İl Özel İdaresi'nin 24 Temmuz'da ihaleye açtığı 36 Jeotermal enerji alanından yalnızca biri kiralandı. Sivil toplum temsilcileri ve halk, bölgede daha fazla JES istemediklerini belirterek ihalelerin iptalini talep etti.

Denizin derinliklerinde keşfedilen ‘karanlık oksijen’ araştırmacılara hayatı sorgulattı

Pasifik Okyanusu'nun güneş görmeyen derinliklerinde bulunan tuhaf şekilli nodüllerin fotosentez yapmadan oksijen ürettiği keşfedildi. Araştırmacılar, canlı yaşamının başlangıcına ve evrimine dair süregelen anlatıları sorgulamamız gerektiğini söyledi.

EN ÇOK OKUNANLAR