DoğaManşet

Doğa intikamını aldı: Denize dökülen atıklar Amasra Sahili’ni çöp limana çevirdi!

0

Bartın’ın Amasra ilçesinde, dalgaların kıyıya getirdiği atıklar nedeniyle sahil adeta çöp limana döndü. Çevre ve Kültür Değerlerini Değerlerini Koruma Vakfı (ÇEKÜL) Amasra Temsilcisi Hüseyin Çoban, duruma tepki göstererek “Deniz, döktüğümüz çöpleri yüzümüze geri serpiyor” dedi.

Amasra’da 2 gündür etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar dev dalgalara neden oldu. Küçük Liman mevkiinde sahilin yaklaşık 100 metrelik bölümü odun parçaları, plastik bidon, şişe gibi atıklarla doldu. Bazı yurttaşlar, sahilde biriken odun parçalarını yakacak olarak olarak kullanmak için evlerine götürdü.

ÇEKÜL Amasra Temsilcisi Hüseyin Çoban ise sahildeki kirliliğe tepki gösterdi. Çoban, kirlilik manzarasının vahşi çöp depolamanın sonucu olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu manzara doğanın bize cevabıdır. Döktüğümüz çöpleri bize, yüzümüze geri serpiyor. Bartın’da Amasra’da ve pek çok kıyılarımızda vahşi depolama yapılıyor. Çöp sorununa bir çözüm bekliyoruz. Modern tesisler yapılırken, biz hala vahşi depolama yapıyoruz. Fırtına nedeniyle çöpler denize uçuyor ve bize geri veriyor. Bunlar balıklarımızı yok ediyor. Doğamıza vahşi davranmayalım, güya biz doğanın en akıllı varlıklarıyız. Ama bu vahşice bir doğa katliamıdır.”

 

(Evrensel)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.