ManşetTürkiye

Diyarbakır’ın ‘karpuzda çocuk’ ve ‘tatlıcı’ heykelleri kaldırıldı

0

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yonca Kavşağı’ndaki alana yerleştirilen ve çok fazla eleştiri alan iki heykelin kaldırıldığı bilgisini paylaştı.

Karpuz içinde çocuk ve tatlıcı figürleri olan heykeller birçok kişi tarafından “zevk yoksunu” olarak değerlendirilirken CHP ve DEVA partileri il başkanları da bu heykeller için yapılan israfı eleştirmişti.

‘O rakam sadece heykeller için değil’

Belediyenin açıklamasında, heykellere 4 milyon 412 bin 835 lira ödendiği iddiasının “yalan ve iftira” olduğu belirtildi.

Açıklamada bu bedelin drenaj hatları, su depoları, çimlendirme, ağaçlandırma, çalı ekimi gibi işlerin tamamını içeren ihalenin tutarı olduğu belirtildi.

‘Ürünler yenilenecek’

Heykellerin gelen eleştirilerin değerlendirildikten sonra kaldırılmaya karar verildiği aktarılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Alana yerleştirilen iki maket hakkında yapılan eleştiriler, Valimiz Münir Karaloğlu’nun talimatıyla belediyemizin ilgili birimlerince değerlendirilmiş, maketler bulundukları yerden kaldırılmıştır. Maket yapımcısı, eleştirileri dikkate alacak şekilde ürünlerini yenileyecek, ilgili birimlerin onayıyla belediyemize teslim edecektir. Duyarlılık ve yapıcı eleştirileri için Diyarbakır kamuoyuna teşekkür ediyoruz.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.