2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetVideo

Diyarbakır’da yaşam savaşı: Soğukta, onlarca kişilik çadırda, kasalarda kalıyorlar

0
Diyarbakır, Fotoğraf: İnanç Yıldız
Diyarbakır, Fotoğraf: İnanç Yıldız

Video haber: İnanç YILDIZ

*

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden dört gün geçti. Türkiye’de 10 ili etkileyen deprem, Suriye’de de ciddi yıkımlar oluşturdu.

Arama kurtarma çalışmaları devam ederken on binlerce insanın yaşamını yitirdiği ve on binlerce insanın da yaralandığı bildirildi.

Depremin etkisinin görüldüğü Diyarbakır’ın merkezinde altı bina olmak üzere ilçe ve köyleriyle birlikte toplamda 20 bina yıkıldı ve çok sayıda bina hasar gördü. Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’nun 10 Şubat sabah 9:30 itibariyle açıkladığı verilere göre; kentte yaşamını yitiren sayısı 242, hastanede yatan 133, yoğun bakımda olan 42, taburcu olan 768 kişiydi.

Diyarbakır’da depremle birlikte çok sayıda yurttaş köylerine ya da memleketlerine giderken, şehir merkezinde kalanlar ise ev, yurt, fabrika, okul, spor salonlarının yanı sıra AFAD tarafından kentin çeşitli parklarına kurulan 650’nin üzerinde çadırlarda kalıyor. Bütün alternatiflerin dışında çadır bulamayan kimi yurttaşlar ise kamyonetlerinin kasasını çadır ile kapatarak onun içinde kalıyor, kimileri de evlerini taşıyor.

Diyarbakır, Fotoğraf: İnanç Yıldız

Koşuyolu Parkı‘nda AFAD tarafından kurulan çadırlarda kalan yurttaşlar  Yeşil Gazete‘ye konuştu.

Kimi yurttaşlar, bir çadır içinde 26 kişiye varan şekilde kalmaya çalıştıklarını belirterek, geceleri rahat uyumadıklarını söylüyor. Yatmak için sünger ve battaniye dağıtılsa da kendilerine yeteri kadar verilmediğini söyleyen yurttaşlar, elektrikli soba almalarına rağmen ısınamadıklarını dile getiriyor.

Diyarbakır, Fotoğraf: İnanç Yıldız

Çadır alamayan kimi yurttaşlar ise kamyonet kasasını çadır ile kapattıklarını ama mağdur olduklarını ifade ederek, kendilerine destek verilmesini istiyor.
Soğuk havanın etkili olduğu Diyarbakır’da çadırlarda ısınamayan yurttaşlar, çadır önlerinde ateş yaksa da sorunun böyle çözülemeyeceğini belirterek, çözüm bekliyor.

Diyarbakır, Fotoğraf: İnanç Yıldız

You may also like

Comments

Comments are closed.