ManşetTürkiye

Diyarbakır’da seçilmiş Belediye başkanları gözaltında

0

kis%cc%a7anak-anliDiyarbakır Belediye eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Kışanak, Ankara’da Darbe Komisyonu’na bilgi verdikten sonra Diyarbakır’a döndüğü sırada havalimanında gözaltına alındı. Anlı’nın,evinden gözaltına alındığı belirtildi.

Polis, Kışanak ve Anlı’nın evlerinde Diyarbakır Belediyesi’nde de arama gerçekleştirdi. .

HDP’li vekiller bina önünde

Polisin, geniş güvenlik önlemi aldığı ve kimseyi yaklaştırmadığı belediye binasının önüne kısa süre sonra HDP Grup Başkan Vekili Çağdar Demirel, Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Feleknaz Uca, Demokratik Toplum Partisi Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile bazı meclis üyeleri, STK temsilcileri ve bazı çalışanları geldi. HDP’li vekiller yetkililerden bilgi almaya çalışırken, barikatı aşmaya çalışan Tuncel ile polisler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

HDP’li Mithat Sancar: Sıra HDP’nin Meclis grubuna yönelir

HDP Mardin Milletvekili Mithar Sancar, Kışanak’ın gözaltına alınmasına tepki göstererek “AKP darbeyle mücadele etmiyor, darbeyi sürdürüyor. Önce daha küçük belediyelerden başladılar. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne de kayyum atanır, belediye başkanları tutuklanırsa sıra HDP’nin Meclis grubuna yönelebilir. Bir süredir bir takım çevrelerde bu dile getiriliyordu. Şimdi bunların sadece senaryo olmadığı anlaşılıyor” dedi.

Komisyona bilgi vermişti

Kışanak, bugün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere kurulan TBMM’deki Darbe Komisyonu’na bilgi vermişti. Kışanak, darbe komisyonunda yaptığı konuşmada Gülen cemaatinin 2009’dan 2015’e kadar barış sürecini akamete uğratmak için uğraştığını söylemiş ve  “Bugün eğer oluk oluk kan akıyorsa demek ki başarılı olmuşlar” dedi. Kışanak, 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin barajı geçmiş olmasının darbeyi bir yıl geciktirdiğini ifade ederek, “Ülke bir yıl önce kan gölüne dönseydi daha mı iyi olurdu?” ifadesini kullanmıştı.

t24.com.tr

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.