KadınManşet

Diyarbakır’da OHAL’e rağmen 8 Mart coşkusu

0

Diyarbakır’da 8 Mart kutlamaları olaysız bir şekilde gerçekleşti. Caddeler ve sokaklar trafiğe kapatılmış, sokak girişlerinde ise zırhlı araçlar bekliyordu.

Miting alanına gelen herkes üç dört güvenlik noktasından ve aramadan geçti.

Programı tertipleyen kuruluşlar arasında yer alan TJA’nın (Özgür Kadın Hareketi) flamaları dahil olmak üzere, HDP (Halkların Demokratik Partisi) ve DBP’nin (Demokratik Bölgeler Partisi) flamaları dışında miting alanında başka flama ve bayrakların asılmasına izin verilmedi.

BBC Türkçe’den Hatice Kamer’in haberine göre birçok arama noktasında, tülbentlerinde sarı, kırmızı, yeşil yıldız motifleri olan kadınların miting alanına girmelerine izin verilmediği belirtildi. Sahneye yakın bir yerde bir kadına polisin müdahalesini yine kadınlar engelledi. Tülbentlerdeki yıldızlar, sarı, kırmızı ve yeşille buluşunca bölücü sembol kabul edildikleri için yasaklıydı.

Müzik sesleri ve halay

Alandaki ilan panolarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Cumali Atilla’nın 8 Mart kutlama mesajı dikkati çekiyor. Diyarbakır İş Kadınları Derneği’nin ve ‘Kadın Erkek Eşittir’ yazılarının olduğu pankartları da bu meydanın yeni yüzlerinden.

Kadınların çoğu renkli, yerel kıyafetler giyerek 8 Mart’a geldi. Sahneden, HDP’nin referandum kampanyası için hazırladığı “Na, Hayır” müzikleri yükselirken tüm program boyunca kadınlar bu müzikler eşliğinde halay çekip, “Hayır” sloganları attılar.

Diyarbakır’da dün sadece HDP değil, farklı kurumlar da etkinlikler düzenledi. Otobüsler de kadınlara ücretsizdi. Bu yüzden tüm otobüslerin yolcuları da kadınlardı.

 

(BBC Türkçe)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.