KadınManşet

Diyarbakır’da 25 kurum güçlerini birleştirdi: Dicle Amed Kadın Platformu kuruldu

0

Diyarbakır’da 25 kurum bir araya gelerek “Dicle Amed Kadın Platformu”nun kuruluşunu ilan etti.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan kadın kurumları, siyasi parti ve meslek örgütleri kadına yönelik artan baskı, şiddet ve hak ihlallerine karşı mücadele edecek.

Platform aralarında KESK, DİSK, TMMOB, Diyarbakır Barosu, DTK, HDP, DBP, CHP, SP, EMEP ve ESP’nin de olduğu 25 kurum ve siyasi partiden oluşuyor.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti‘nde düzenlenen toplantıda basın açıklamasını okuyan Arin Zümrüt, “Ortak yaşam değerleri çerçevesinde bir araya geldiğimiz platform bileşenlerimizle, kadını “Anne”, “Bacı”, “Eş” gerçekliği içerisinde kimliksizleştiren; eğitim hakkını elinden alan, iş yaşamından uzaklaştırarak eve hapseden ve tecrit uygulayan cinsiyetçi politikalara karşı kadın mücadelesini yükseltme kararlılığı içerisindeyiz. 2017 yılında, 409 kadın ve kız çocuğunun öldürüldüğü, 332 cinsel saldırının gerçekleştiği, 387 çocuğun istismara uğradığı kayıt altına alınmıştır. Rakamların yüksekliği,  kadına yönelik şiddetin yapısal dinamiklerden beslenen çok yönlü bir toplumsal sorun olduğunu ve siyasi iktidarın duyarsızlığını ortaya koymaktadır” diye konuştu.

“Sessiz kalmayacağız”

Platformun önceliklerini anlatan Zümrüt, “Müftülüklere resmi nikah kıyma yetkisinin verildiği, taciz ve tecavüz faillerine iyi hal indiriminin uygulandığı, çocuk istismarcılarının cezasız kaldığı ve çocuk yaşta hamileliklerin gizlendiği bu süreçte var olan hukuki düzenlemelerin alt yapısının oluşturulması  ivedi bir zorunluluk olarak önümüzde durmaktadır. Görüyoruz, farkındayız ve sessiz kalmayacağız. Yaşamı savunmaya devam edeceğiz”dedi.

 

(Evrensel)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.