ManşetTürkiyeUncategorized

Diyarbakır ve Antalya’da miting serbest, kayyım sloganı yasak

0

Diyarbakır ve Antalya’da 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yapılması planlanan mitinglerde , içinde  “kayyım”, “darbe”, “doğa talanı” gibi sözcükler olan slogan, afiş, pankart ve dövizler yasaklandı.

Diyarbakır’da HDP ve sivil toplum örgütleri, Antalya’da ise Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından planlanan 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yapılacak eylemler için her iki ilde de mülki amirlerden izinler alındı.

Kayyım ve Saray ‘sakıncalı’

Diyarbakır’daki mitinge ilişkin, tertip komitesi ve emniyet görevlilerinin katıldığı toplantıda, alınan önlemler, hazırlanan sloganlar konuşuldu. Toplantıya ilişkin bilgi veren Miting Tertip Komitesi Sözcüsü Ramazan Karakaya, içinde “kayyım ve saray” ifadelerinin geçtiği sloganlarla beraber, “barış tecrit edilemez” sloganının da yasaklandığını söyledi. Polisin ‘faşizm’ kelimesinin de yasaklamak istediğini belirten Karakaya, yapılan yoğun tartışma sonucu ‘faşizm’ ifadesine yasak gelmediğini aktardı.

Antalya’da da ‘kayyım ve doğa talanı’na yasak

Antalya’da da 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yapılacak eylem için Muratpaşa Kaymakamlığı’na başvuruda bulunuldu. Emniyet’ten verilen yanıtta ise eylemin yapılmasında bir sakınca görülmediği ancak “Kayyıma hayır, barışı ve demokrasiyi birlikte savunacağız”, “Savaşa, kayyıma, doğa talanına karşı birlikte kazanacağız”, “Kayyıma, darbeye hayır yaşasın halk halkların kardeşliği”, “Kayyıma, darbeye hayır yaşasın hak, hukuk, adalet mücadelemiz” ve benzer içerikli afiş, pankart, dövizlerin veya aynı anlama gelebilecek olan sloganların eylem öncesi ve esnasında etkinlik alanında yasak olduğu belirtildi.

Yasak gerekçesi ise şu şekilde açıklandı: “Toplumun farklı görüşe mensup kısmının tepkisine yol açabileceği ve karşıt görüşlü grupların karşı karşıya gelmesine neden olabileceği bunun da ilimiz genelinde tesis edilen huzur ve güven iklimini bozabileceği değerlendirildiği…”

Temelli ve Mızraklı mitinge katılacak 

Diyarbakır’daki mitingee, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, ESP Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran ve görevden uzaklaştırılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı katılarak birer konuşma yapacak. ‘Onurlu barış için demokratik çözüm’ sloganıyla İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek miting, saat 16.00’da başlayacak.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.