2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİHayvan HaklarıManşetTürkiye

Diyar Galeria’dan 13’üncü kedi de kurtarıldı, Sıra Malatya’da…

0

Diyarbakır‘ın Yenişehir ilçesinde Maraş merkezli depremlerde hasar gören Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitede mahsur kalan kedilerden biri daha kurtarıldı.

Arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından binada 22 Şubat’ta yıkım başlatılmış; ancak içeride yaşayan hayvanlarının kaldığını belirten hayvan sahipleri ve hak aktivistleri yıkımı engellemişti. Görevlilerin helikopter, drone gibi araçlarla binaya yaklaşıp hayvanları alma çabası sonuç vermeyince sepetli bir vinç Elazığ’dan getirilmiş, katlara bırakılan kapanlı kafesler aracılığıyla hayvanlar birer birer çıkarılmaya başlanmıştı.

Bugün, enkazda mahsur kalan kedilerden 13’üncüsü de kurtarılarak, ilk muayenesi veterinerler tarafından yapıldıktan sonra sahibine teslim edildi.

Bina sakinlerince yapılan görüşmeler sonucunda sitede mahsur hayvan kalmadığı ve son kontrollerin ardından yıkıma devam edeceği bildirildi.

Sadece Galeria’da beklemiyorlar

Depremlerde yıkılan binaların enkazlarında mahsur kalanlar sadece bu binada değil. Birçok binada daha halen canlı olarak enkazda kurtarılmayı bekleyen hayvanlar bulunuyor.

Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM) Galeria’nın içindeki hayvanların yok sayıldığı ve girilmesine izin verilmeyen tek yer olmadığını belirterek çağrı yaptı:

“Deprem bölgelerinde hâlen hayatta kaldığını bildiğimiz hayvanların olduğu binalar var. Galeria için yapılabildiyse hepsi kurtarılabilir, yalnızca gönüllülere kurtarma için giriş izni verin!”

Bunlardan biri de Malatya Emeksiz’de, hasar gören apartmanda bekleyen iki kedi. Sosyal medyadan çağrı yapanlar, bu hayvanların da kurtarılmasını istiyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.