ManşetSivil Toplum

Diyanet’in “Cami’de içki!” soruşturması’ndan başbakanın her mitingde yalan söylediği sonucu çıktı

0

Taksim Gezi Parkı Eylemleri sırasında yaralanan göstericilerin getirildiği Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii’nde yaşananlarla ilgili iddiaları soruşturmak için görevlendirilen Diyanet İşleri Müfettişleri raporlarını tamamladı.

İstanbul Müftülüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre Cami müezzini Fuat Yıldırım’ın, “Camide içki içildi mi? Camide içki içen gördün mü?” şeklinde sorulara “İçki içeni görmedim. Görmediğim şeyi de ‘Gördüm’ diye söyleyemem. Ancak olayların sabahında içki kutusu bulduk” yanıtını verdiği belirtildi.

http://www.youtube.com/watch?v=wp_iiQWq6Yk

Cami cemaatinden alınan değerlendirmelerin de yer aldığı raporda Müezzin Yıldırım’ın, yaralılar ile biber gazından etkilenenleri ilk, sağlık personeli ikinci, provakasyon amacı ile cami’ye girenleri üçücü grup olarak nitelendirerek, “Caminin Madımak gibi olmasından korktuk. Özellikle üçüncü grupta değerlendirilebilecek bazı kişilerin sarhoş olduğu görülüyordu. Hatta bana karşı da şiddet girişimleri oldu. Araya giren göstericiler bunu engelledi. ‘Ne yapmaya çalışıyorsunuz siz’ diyerek beni korudular” bilgisinin yer aldığı belirtildi.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.