TürkiyeManşet

Diyanet’in bütçesinde 81 milyon TL tarikatlara ayrıldı

0
Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2021 Yılı Bütçesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Muğla Milletvekili Avukat Burak Erbay, tarikat ve cemaatlere 81 milyon 893 bin TL bütçe ayrıldığını açıkladı.

Salgın koşullarında esnafın, çiftçinin, işçinin can çekiştiğini, yoksulluk nedeniyle vatandaşın yol ortasında kendini astığını söyleyen Erbay, “Vatandaş bu kadar zor durumdayken Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 yılı bütçesinde çocuklarımızın taciz edildiği, yurtlarında diri diri yandığı tarikat dernek ve vakıflarına 81 milyon 893 bin TL ödenek ayrılıyor. Bu parayla 1 milyon 637 bin esnafa 50’şer bin lira karşılıksız destek verilebilecekken bu para tarikatlara aktarılmaktadır.” dedi.

‘Biontech firmasının 100 katı personeli var’

Diyanet bütçesinden tarikat ve cemaatlere her yıl artan bir şekilde bütçe verildiğine dikkat çeken Erbay, son beş yılda bu tarikatlara toplam 379 milyon TL bütçe ayrıldığını söyledi. Diyanet’te çalışan personel sayısını da eleştiren Erbay şunları söyledi:

Pfizer ve Biontech adlı iki şirket, insanlık için umut olan aşıyı buldu. Pfizer, 175 ülkede faaliyet gösteriyor. 7 milyar dolar bütçesi var. Bu şirkette 96 bin kişi çalışıyor. Yine aşıyı bulan ve iki Türk doktorun sahibi olduğu Biontech firmasında ise sadece bin 300 kişi çalışıyor. Peki diyanette kaç kişi çalışıyor biliyor musunuz? 131 bin 789 kişi çalışıyor. Yani aşıyı bularak insanlığa umut olan Biontech firmasının yüz katı personeli var diyanetin. Şu pandemi koşullarında en çok ihtiyaç duyulan tıbbi laboratuvar teknikerleri ve sağlıkçılar atama beklerken diyanete 5 bin yeni atama yapılıyor.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.