Emek

DİSK’te Olağan Üstü Genel Kurul hazırlığı

0

DİSK, Olağanüstü Genel Kurulu’nu 6 Nisan Cumartesi günü toplayacak.

DİSK’te başkanlık adaylığı için Genel sekreterlikten istifa eden Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko’nun isimleri geçiyor.

DİSK, 14. Genel Kurulu’nu yaptığı 2012 Şubat ayından sonra, bu yıl Olağanüstü Genel Kurulu toplama kararı aldı. Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun aralık ayında DİSK Genel Sekreterliği görevinden istifasıyla, olağanüstü kongre süreci başladı.

Serdaroğlu istifa ederken, istifa gerekçesini “DİSK Yönetim Kurulu içinde uzun bir süredir yaşanan sendikal anlayış farklılıklarının derinleşmesi” olarak açıklamış, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici de bu istifaya “DİSK’in zaten sendikal anlayışı kuruluşundan bu yana devam etmektedir, biz de bu çizgide yolumuza devam ettik” şeklinde yanıt vermişti.

6 Nisan Cumartesi günü Olağanüstü Genel Kurulu toplayacak olan DİSK’te şimdilik iki sendikacının adaylık için isimleri geçiyor. Olağanüstü Genel Kurul için Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko adaylığını açıklarken, adaylar arasında adı geçen bir diğer isim de Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu.

Geçtiğimiz dönem yönetim kuruluna aday olan ancak seçilemeyen DİSK’in kadın sendikacılarından Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da adaylığının gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

(sol)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.