Emek

DİSK kampanya başlatıyor

0

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) işçilerin haklarına yönelik saldırılara karşı, “Yılmayacağız-teslim olmayacağız-direneceğiz” adıyla bir kampanya başlatıyor. Kampanyanın startı 17 Kasım’da Kocaeli’de verilecek.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Yönetim Kurulu, Kıdem Tazminatında yapılmak istenen değişikliklere, Torba Yasa’nın yarattığı işçi sürgünlerine, Özel İstihdam Büroları’na, işsizlik ödeneğinin düşürülmesine ve zamlara karşı “Yılmayacağız-teslim olmayacağız-direneceğiz” adı altında bir kampanya kararı aldı.

DİSK tarafından yazılı açıklamada “Dayatmalara boyun eğmeyeceğiz” denilerek, kampanya kapsamında ülke çapında kitlesel basın açıklamaları ve toplantılar yapılacağı belirtildi.

DİSK, işçi hareketi ve sendikal hareketin, büyük bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu, AKP iktidarının kazanılmış hakların gasp edilmesine yönelik saldırılarını sürdürdüğüne dikkat çekerek son günlerde gündeme getirilen Kıdem Tazminatı’na yönelik girişimler, Özel İstihdam Büroları, Torba Yasa’yı dayanak yaparak gerçekleştirilen işçi sürgünleri, işsizlik ödeneğinin 5 aya düşürülmek istenmesi ve yapılan zamların bu saldırıların önemli parçaları olduğunu kaydetti.

Açıklamaya göre “Yılmayacağız-teslim olmayacağız-direneceğiz” adlı direniş kampanyasının ilk durağı Kocaeli. DİSK üyeleri, 17 Kasım Perşembe günü saat 16.30’da Merkez Bankası önünde buluşacak. Basın açıklamasına, DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, DİSK Başkanlar Kurulu üyeleri ve sendikaların yönetim kurulu üyeleri ile bölgedeki iş yerlerinden üyeler katılacak.

Sendika, 17 Kasım’da Kocaeli’de yapılacak basın açıklamasına Kocaeli halkı ile sendika farkı olmaksızın tüm işçi ve emekçileri davet etti.

(Emek Dünyası)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.