Medya-İnternet

DİSK Basın-İş’ten Sarı Basın Kartı kaldırılsın talebi

0

Türkiye Basın Yayın Matbaa Çalışanları Sendikası DİSK Basın-İş, sarı basın kartının bir denetim aracı olduğunu belirterek; “Basın kartına meşruluk kazandıran meslek örgütleri de bir an önce Basın Kartı Komisyonundan çekilmelidir” dedi. DİSK Basın-İş sarı basın kartı uygulamasına son verilmesini istedi.

8...

Sendika, bir basın-yayın kuruluşunun yasalara göre önceden izin almaksızın, yani sadece bildirimde bulunarak faaliyet gösterebileceğini hatırlatırken, “Sarı basın kartı uygulaması tıpkı devlet eliyle ilan dağıtan Basın İlan Kurumu gibi basın üzerinde bir denetim aracıdır” dedi.

Yasalar çerçevesinde faaliyet gösteren bir kurumun verdiği tanıtma kartını kabul etmeyip, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından verilen kartın dayatılmasının denetimi yaygınlaştırma amacı güttüğü belirtildi.

DİSK Basın-İş açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Devlet tarafından basın kartı verilmesi uygulamasından vaz geçilmelidir. Kurum kartları bir gazetecinin mesleğini yapabilmesi için yeterlidir. Basın kartına meşruluk kazandıran meslek örgütleri de bir an önce komisyondan (Basın Kartı Komisyonu) çekilmelidir.”

(Bianet)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.