Ekolojik YaşamManşet

#DirenKazdağı diyenler 1. Kazdağı Ekoloji Festivali’nde buluştu

0

3-7 Eylül günlerinde Küçükkuyu-Narlı Köyü üstü- -Fidanlık mevkiinde gerçekleşen 1. Kazdağı Ekoloji Festivali sona erdi.

400’ü beş gün boyunca kamp yapanlar olmak üzere toplam üç bine yakın doğasever, yaşam savunucusu katıldığı 1. Kazdağı Ekoloji Festivali’nde sabah yürüyüşleri, yürüyüş sonrası yoga, kuşluk vaktinde çocuk aktiviteleri ve çeşitli konularda yaratıcı drama atölyeleri gerçekleştirildi.

11 kazdağı...

 

Festival süresince her akşam  Cümbüş Cemaat, Zeybekler ve Rebetikolar, Ebruli, Ethnic Band, Teoman Kumbaracıbaşı ve Güz Kumpanyası konserleri ile müzik ziyafeti çekilirken açılan EKOPAZAR’da da başta Nusratlı Köyü olmak üzere, civar köylerden getirilen yöresel ürünler satıldı.

1. Kazdağı Ekoloji Festivali’nin Mıhlı Çayı ve bölgedeki diğer akarsular üzerinde gerçekleştirilmesi planlanan HES’e ve içme suyu barajı adı altında sularının ellerinden alınarak uluslararası tekellere peşkeş çekilmesine dikkat çekmek amacıyla hayata geçirildiğini belirten Kazdağı Doğal ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği, “Mücadele Ekofestival”le sınırlı kalmayacak. Yöre halkını bu konuda bilgilendirmeye devam edeceğiz. DSİ’nin atığı her adımı izleyecek, Kazdağı’mızın, suyumuzun, dalları yıldızları kucaklayan, geniş yapaklarının altında söyleşiler, konserler düzenlediğimiz bin yaşındaki bilge çınarımızın, çam ağaçlarımızın, kestanelerimizin, alabalıklarımızın, insanı, hayvanı, tüm börtü böceğiyle Kazdağı’mızın yanında, onu yok etmek isteyenlerin karşısında olacağız” açıklamasında bulundu.

Paneller ve Film Gösterimleri

14 kazdağı...

Ekoloji Festivalinde hergün öğleden sonraları düzenlenen panellerde “Aracısız Doğal Ürün Ağları ve Topluluk Destekli Tarım”, “Türkiye’de HES Mücadelesi Deneyimleri”, “Doğanın Rahminde İnsan”, Doğa Mücadelesinin Bir Parçası Olarak Hayvan Hakları”, “Kazdağı’nın Tarımsal Değeri, HES, Altın Madeni ve Termik Santralların Tarıma Etkileri”, “Kazdağı’nın Kültürel Değerleri-Antandros, Kazdağı ve Mitoloji”, “Kazdağı ve Madra Dağı Yöresinde Doğayı Koruma Mücadelesi”, “Kazdağı Ekosistemi, Akarsuların Ekosistem İçindeki Yeri ve Önemi”, “Zeytin/Zeytinyağı’nın Önemi, Zeytin Yasası Değişiklik Girişimleri ve Olası Sonuçları”, “Türkmen Kültürü ve Sarıkız Söylencesi”, “Kazdağı’nda Milli Park Yönetimi”, “Güneş Sobası ve Fırını”, “Dünya Evi” ile “Doğa Mücadelesinde Şirin Yeri ve Şiirdeki Doğa” , “Ekolojik Ulaşım-Bisiklet”konuları ele alındı.

Festival katılımcıları ayrıca “Bir Avuç Cesur İnsan” ve “Anadolu’nun İsyanı” belgesellerini de izleme imkanı buldu.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.