EmekManşetTürkiye

Direniş yapan madenciler yasağa rağmen işten atıldı

0

Karaman Ermenek’te Has Şekerler Madencilik’e ait Cenne Linyit Ocağı’nda 12 ve Seba Maden Ocağı’nda da maaş ve tazminatlarını almadıkları için sekiz gündür süren direnişte olan işçilerin çıkışı verildi. 

Her iki madende de yedi aydır maaşlarını alamayan işçiler, işten atmaların yasak olduğu bu dönemde İş Kanunu’nun 29. maddesi gerekçe gösterilerek işten atıldı. İşçilerin ‘yüz kızartıcı suç’ anlamına gelen bu maddeden atılmış olması, tazminat haklarının gaspı, işsizlik sigortasından yararlanmama anlamına geliyor.

Olayı duyuran Bağımsız Maden-İş Sendikası işçilere firmadan gelen mesajı paylaştı.

İşten atma yasağı kocaman bir yalan” diyen Sendika “Seba Madencilik’te 7 aydır alamadıkları maaşları için İş Kanunu 34’e göre direnen üyelerimizi devlet kurumları tehdit ediyor, Hak-İş ve Türk-İş’e bağlı sendikalar tehdit ediyor. Patron direnen işçileri ahlaksız ilan edip işten atıyor” diye yazdı.

Seba Maden’de direnen işçiler de bugün yaptıkları video paylaşımında, bir araya gelip direniş başlattıktan sonra patronların ödenmeyen ücretlerini kapattıkları, fakat kendilerinin sadece ücretlerinin ödenmesini değil, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve sendikalı olarak işe devam etmek istediklerini belirttiler.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.