Doğa MücadelesiManşet

Direniş 7. gününde #İztuzuPlajıİcinAyağaKalk

0

İztuzu Plajı’nın işletme hakkını alan DALÇEV’in, hukuki süreç sonlanmadan tesisi devralmaya kalkmasına karşı başlayan direniş 6’ıncı gününe ulaştı.

31

Plajın çevresinde kamp kuranlar İztuzu Plajı’nı ranta kaptırmamaya kararlı

 

Diken.com.tr’nin haberine göre Muğla’nın Ortaca ilçesinde bulunan Caretta carettalarının yumurtladığı yer olarak dünya çapında bilinen İztuzu Plajı’nda direniş devam etse de yerel basın dışında medyanın İztuzu’nda olanlara yer vermediğini belirten İztuzu Dayanışması, “İnsanların direnişte olduğumuzdan haberleri yok. Altı gündür İztuzu Plajı’na sahip çıkmak adına nöbet tutuyoruz fakat yerel haber gazeteleri ve duyarlı gazeteler dışında hiçbir tv haber yapmadı” şeklinde sezenişte bulunarak çevre aktivistlerine destek çağrısı yaptı.

İztuzu Direnişine katılanların sayısı Pazar günü itibarı ile 886 kişiye ulaştı

İztuzu Direnişine katılanların sayısı Pazar günü itibarı ile 886 kişiye ulaştı

Pazartesi itibarı ile 7. gününe ulaşan nöbette katılanlar tarafından oluşturulan ve direnişe destek verenlerin isimlerinin yer aldıgı panoya yeni isimlere eklenerek katılımcı sayısı 886’ya ulaştı.

Dalyanspor’dan İztuzu’na destek

32

Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na bağlı olarak Süper Amatör Lig’de mücadele eden Dalyanspor Kulübü’nün futbolcuları da son karşılaşmalarına İztuzu’na destek mesajı ile çıktılar.

(Diken, Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.