Doğa MücadelesiManşet

#direnbostan Yedikule Bostanı’nı kurtarmak için 11:00’de Belgradkapı’ya

0

Gezi Parkı’nda yaşanan duruma benzer bir süreç Yedikule Bostanı’nda da iki gündür gözlemleniyor. Bugün saat 11:00’de tarihi, Osmanlı’nın İstanbul’u fethettiği yıllara dayanan Yedikule Bostanı’nı kurtarmak için Yedikule Belgrad Kapısı’nda buluşuluyor.

Haberimizden sonra Yedikule Bostanı'na giden basın mensupları son durum hakkında bilgi aldı

paylaşmak için tklynz / click for to share

Saat 12:00’de ise Yedikule Konakları’nın hemen arkasında kalan Hasan Bey’in bostanında, İstanbul tarihçileri Ahmet Kuyaş, Aslı Niyazioğlu ve Cemal Kafadar bir basın açıklaması yapacaklar.

Dün bostan ile ilgili yaptığımız iki özel haberde durumu sizlerle paylaşmıştık. “Tarihi Yedikule bostanları yok ediliyor” başlıklı haberimizde Cuma günü Fatih Belediyesi’ne bağlı ekiplerin bostanda hafriyat çalışması başlattığını duyurmuş, haberimizin ardından Fatih Belediyesi’nin gazeteye gönderdiği bilgi notunu paylaştığımız “Fatih Belediyesi, “Yedikule bostanı, Şehir Parkı’na dönüşecek” başlıklı haberimizde de bostanın yerine şehir parkı yapılacağı bilgisini paylaşmıştık.

Yedikule Bostanı ile ilgili gelişmeleri facebook ve twitter üzerinden açılan #direnbostan hashtag’i üzerinden takip edebilirsiniz.

Facebook facebook.com/hashtag/direnbostan

Twitter twitter.com/direnbostan

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz

Fotoğraf: Aleksandar Sopov

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.