Hayvan HaklarıManşet

Dersim’e dağ keçilerini öldürmek için gelen avcılara protesto: Defolun!

0

Dersim’e dağ keçisi öldürmek için gelen avcılar olduğunu duyan doğa ve hayvan hakları aktivistleri  durumu protesto etti.

Dersim’de  kaçak avlanma sonucu çok sayıda dağ keçisinin katledilmesine yönelik tepkiler sürerken bu kez de kente paralı avcılık faaliyetleri için gelen avcılar tartışma konusu oldu.

Dersim’e avcılık faaliyeti için gelen avcılar olduğunu duyan doğa ve hayvanseverler  durumu protesto etti.

‘Katil avcılar defolun!’

Seyit Rıza Parkı’nda bir araya gelerek “Katil avcılar Dersim’den defolun”pankartı açan grup, yetkililerin avcılara karşı gerekli önlemleri almalarını istedi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan doğa aktivisti Haydar Çetinkaya, ilde paralı avcıların iki vadide de avcılık yaparak Dersim’in kutsallarına zarar verdiklerini söyledi.

Dersim insanı olarak avcılara izin vermeyeceklerini de ifade eden Çetinkaya, “Defalarca av ihalesine karşı dilekçe vermemize rağmen ve devam eden imza kampanyamıza rağmen bu avcılar dışardan gelip doğamızın bu çeşitliliğini katlediyorlar. Bunlara rehberlik eden kılavuzlara, yaban hayatını kast edenlere sesleniyoruz. Yazık günahtır, doğadaki her canlının ahı vardır. Bizler bu katiller sürüsünü istemiyoruz” diye konuştu.

Avcılığa karşı imza kampanyası

Dersim’de her türlü avcılık faaliyetinin yasaklanması için change.org sitesi üzerinden imza kampanyası başlatıldı.

İmza kampanyasını başlatan aktivistler doğada yaşam süren yaban hayatının korunmasını, yasal olarak devam eden avcılık faaliyetlerinin yasaklanmasını, kaçak avcılık yapanlara karşı gerekli tedbirlerin alınarak suç işleyenlerin tespit edilmesini ve cezalandırılmalarını istiyor.

İmza kampanyasına katılmak için tıklayınız. 

.

(Sivil Sayfalar)

You may also like

Comments

Comments are closed.