Doğa Mücadelesi

Dersim’den Adalı Holding’e HES çığlığı

0

Dersim Dernekleri Federasyonu adına bugün bir açıklama yapan Munzuru Koruma Kurulu, Dersim Hozat’ta başlatılan yeni HES projesine karşı protesto çağrısında bulundu.

Kurul’dan alınan bilgiye göre BJK eski yöneticisi Serdar Adalı’nın sahip olduğu Adalı Holding, Dersim-Hozat’ta İnköy mevkine bir HES yapmayı planlıyor.

“Vadilerimizdeki baraj ve HES yağması ve saldırıları durmak bilmiyor. Dersimde bir yıkıcı proje daha hayata geçirilmeye çalışılıyor. Uzun zamandır vadilerimizde ( Pülümür- Munzur-Mercan ve Peri) Baraj ve HES projeleri ile yok edilmek isteniyor.” diyen Munzur Koruma Kurulu, bahis konusu olan proje için ÇED sürecinin başlatılmaya çalışıldığını belirtiyor.

Radyo Ovacık’ın haberine göre, Tunceli Valiliği yerel basın yayın organlarına gönderdiği yazıda; “Tunceli ili Hozat ilçesi Hozat Deresi üzerinde Adalı Holdinge bağlı Sürpriz Enerji Üretim Maddeleri, İnş. Taah. Tic. A.Ş tarafından İnköy Regülâtörü ve HES enerji santrali (12,56 MW) projesinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır” dedi. Söz konusu projeyle ilgili olarak hazırlanan ÇED başvuru dosyası (13.01.2012 tarihli yazı) Bakanlığımıza sunulmuş olup, projenin ÇED süreci başlatılmıştır denilmektedir.”

“Yaşam alanlarımızı yok edecek hiçbir faaliyetinize izin vermeyeceğiz.” diyen Dersimliler, tüm HES karşıtlarını 17 Mart Cumartes günü saat 15:00’de Mecidiyeköy-Astoria’nın önünde bekliyor. Buradan yola çıkacak olan grup Adalı Holding’e doğru yürüyeşe geçecek.

Munzur Koruma Kurulu’na [email protected] mail adresinden ya da 0 212 321 55 00 telefon numarasından ulaşabilirsiniz.

(Yeşil Gazete, Radyo Ovacık)

You may also like

Comments

Comments are closed.