Doğa Mücadelesi

Dereler ve nehirler için ıslanma vakti

0

İlk defa bazı Avrupa ülkelerinde başlayarak hızla yaygınlaşan “Büyük atlama” (Big Jump) eylemlemesi, 8 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Eylemlemeyi Türkiye’de organize edenlerden Mithat Marul “2005 yılından beri Avrupa’nın birçok ülkesinde, nehirlerin toplumların ortak yaşamı için vazgeçilmez değerini göstermek, nehirlerle tekrar bir araya gelmek için temmuz ayının ikinci Pazar günü aynı saatte nehirlere ve onların beslediği göl ve denizlere atlıyoruz.” diyor.

Marul, geçtiğimiz yıl Alakır, Burdur, Halfeti ve Hasankeyf’te atladıklarını, bu sene daha çok nehirde ve daha kalabalık atlamak istediklerini belirterek “Özgür nehirler için seslerini daha çok çıkarmamız gerektiğini” söylüyor.

İstanbul’da 8 Temmuz’da gerçekleştirilecek Büyük Atlama için geçtiğimiz günlerde Taksim Gezi Parkı’nda bir araya gelerek açık bir “Fikir Atölyesi” yapan düzenleyiciler, etkinlik için 8 Temmuz Pazar günü saat 14:00’de Burgazada İskele’de buluşulması kararını verdiler. “Büyük Atlama” ise aynı gün saat 16:00’da Burgazada Kalpazankayalar’da gerçekleştirilecek.

Katılmak ve katkı vermek isteyenler, İstanbul’daki eylemleme için facebook sayfasında paylaşılan iletişim bilgileri üzerinden irtibata geçebilirler.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.