ManşetTürkiye

Deniz Feneri’nde tutuklu kalmadı

0

Deniz Feneri davasında aralarında Zahit Akman ve Kanal 7 yöneticilerinin de bulunduğu altı kişinin ardından cezaevinde bulunan son iki şüpheli de serbest bırakıldı. Böylece üç ay içinde davada tutuklu sanık kalmadı.

Almanyada’ki Deniz Feneri e.V Derneği’nin Türkiye uzantısı ile ilgili düzenlenen operasyon sonucunda tutuklanan sekiz kişiden, cezaevinde kalan son iki kişinin de tahliye edilmesiyle birlikte davada tutuklu sanık kalmadı.

11 Temmuz’da başlatılan operasyon sonrası tutuklanan şüphelilerden aralarında Zahit Akman ve Kanal 7 yöneticilerinin de bulundu altı kişi 21 Ekim’de “kaçma şüphesi yok” ve “tedbirin cezaya dönüşmesi” gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.

Altı kişinin tahliyesinin ardından tutuklu bulunan Muzaffer Şafak ve Harun Kapuyoldaş‘ın da serbest bırakılmasıyla Deniz Feneri davasında tutuklu sanık kalmadı.

T24’ün haberine göre, Kapuyoldaş ve Şafak’ın avukatlarının tahliye talebini yerinde bulan mahkeme, 28 Ekim Cuma günü Kapuyoldaş’ın 75 bin, Şafak’ın ise 50 bin lira kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi.

Kapuyoldaş ve Şafak’ın kefalet paralarının cumartesi günü ödenmesinin ardından Sincan F Tipi Cezaevi’nde bulunan iki şüpheli, aynı gün serbest bırakıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.