İklim ve EnerjiDünyaManşet

Demokratlardan iklim değişikliğiyle mücadele planı: 400 milyar dolar harcanmalı

0

ABD‘de Demokratlar geçen salı, hükümeti 2050 itibarıyla sera gazı emisyonlarını ortadan kaldırmak için yılda 400 milyar dolardan fazla harcamaya çağıran bir iklim değişikliğiyle mücadele planı açıkladı.

Demokratların İklim Krizi Özel Komitesi’nce hazırlanan rapor, ABD’nin küresel ısınmayla nasıl mücadele edebileceğini detaylandıran bir dizi planın son halkasını oluşturuyor. Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Senato’da planın kabul edilmesi muhtemel görünmese de kasım ayındaki Başkanlık seçimlerinin ardından Demokratların çoğunluğu alması bu durumu değiştirebilir. Nitekim Reuters’in aktardığına göre Senato’nun Demokrat Lideri Chuck Schumer gazetecilerle yaptığı görüşmede, “Demokratlar Senato’da çoğunluğu geri aldığında, hızla hareket etmek için birleşmiş olacağız. İklim yasasını geçirmek en önemli öncelik olacak” dedi.

Çevre savunucuları yeterli bulmadı

260 sayfalık raporda, planın temiz enerji üretimi ve yeni teknolojiler için araştırma ve geliştirme gibi alanlarda en az 10 milyon iş yaratmayı hedefi yer alıyor. 

ABD’de iş başındaki Donald Trump yönetimi, iklim değişikliği risklerini küçümserken fosil yakıt endüstrilerindeki düzenlemeleri azaltmıştı.  Demokratların planı aynı zamanda bu endüstrilerin etkisini azaltmak için lobi yasalarında reform yapılması çağrısında da bulunuyor.

Planı yeterli bulmayan çevre savunucularıysa petrol ve doğal gaz şirketlerine sübvansiyonların kaldırılması çağrısında bulunuyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.