ManşetTürkiye

Demirtaş’tan hedef şaşıran yandaş medyaya, “Sizin beslemeniz IŞİD’e rağmen başaracağız”

0

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Suruç’ta gerçekleştirilen saldırının ardından Eşbaşkan Figen Yüksekdağ’la yaptıkları açıklamanın hükümete yakın medya organlarında ‘silahlanın’ çağrısı olarak verilmesine yanıt verdi. Demirtaş, “Bu topraklarda insanlığı yeniden ayağa kaldıracağız. Sizin beslemeniz IŞİD’e rağmen” dedi.  HDP Eş Genel Başkanı konuşması sırasında ayrıca ölü sayısının da 32’ye çıktığını söyledi.

57

Demirtaş şöyle konuştu:

“Halkların Demokratik Partisi olarak, alacağımız tedbirler yürüteceğimiz siyasete dair sizleri bilgilendireceğiz. Ama öncelikle şunu söyleyeyim: Evet çok acı bir olay, insanlık dışı, vahşi, barbarca bir katliamla karşı karşıya kaldık. 32 gencimizi, pırıl pırıl gencimizi, çoğu üniversite öğrencisi, Tıp Fakultesi, Hukuk Fakültesi, sosyoloji, psikoloji öğrencileri. Her biri bu ülkenin ayrı bir değeri yetişmiş birer evladıydı. Bu acı çok büyük fakat şunu samimiyetle söyleyeyim: Katliam sonrası yapılan değerlendirmeler ve partimize dönük saldırılar en az bu katliam kadar acıdır.

Bu katliamı yapanların amaçlarından ulaşmak istedikleri hedeflerinden daha çirkini maalesef ki Türkiye’de bazı siyasetçiler medya organları tarafından yapılmıştır, yapılmaya devam ediyor.”

‘Böyle bir acıda bile ortaklaşma yaşanamıyor’

“Örneğin biz, ‘parti binalarımızın güvenlik tedbirlerini artıracağız, özellikler STK’lar, sendikalar, meslek kuruluşları kendi güvenlik tedbirlerini artırsınlar halkımız güvenlik tedbirini artırsın, dikkatli olsun. Her yerde IŞİD barbarlarının, tecavüz ordusunun teröristleri var’ buna karşı dikkatli olun diye dün çağrı yaptık ama dünden bu yana havuz medyasının en aşağılık sesleri silahlanma çağrısı yaptık diye HDP’yi suçluyor, IŞİD’i bırakmışlar.Dünden beri HDP’ye saldırıyorlar. Bu en az katliam kadar acıdır. Yani 32 gencini, evladını yitirdi bu ülke dün, arasında Samsunlu var, İstanbullu var, Trakyalı var, Egeli var, Doğulu, Güneydoğulu her biri yiğit birer devrimci. Bu ülkenin kahraman evladı bizler için. Ama görünen o ki böylesine katliamlar karşısında bile maalesef ki ülkenin medyası, siyasetçileri birbirine yakın duramıyorlar.Böylesine bir acıda bile bir birleşme bir ortaklaşma yaşanmıyor, yaşanamıyor maalesef.”

‘HDP bunu başaracak’

“Hepsi kendi kinlerinde boğulmuş insanlar bunlar maalesef, yazdıklarının, çizdiklerinin, söylediklerinin farkında değiller. İnsanlık adına utanç verici bir durum ve IŞİD zihniyetlilerinden hiçbir farkları yok bunların.

Bu havuz medyasının ucuz insanlarına buradan sesleniyorum: ‘Biliyorum paranızı kim verirse onun düdüğünü çalıyorsunuz. Ama unutmayın bu topraklar insanlığın ve medeniyetin varolduğu topraklardır. Mezopotomya toprakları ilk insanların yaradan tarafından yeryüzüne gönderildiği topraklardır. Bu topraklarda insanlığı yeniden ayağa kaldıracağız. İnsanlığı yeniden inşa edeceğiz. Sizin beslemeniz IŞİD’e rağmen. Sizin IŞİD zihiyetli anlayışınıza rağmen bunu başaracağız.’ Bu ülke bundan emin olsun. Biz elele vereceğiz demokrasi adalet ve barış ilkelerinden vazgeçmeden birbirimize kini öfkeyi büyütmeden, her gün her saat ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar kardeşliği bu ülkede huzur içinde yaşayacağız. Bu alçaklara rağmen HDP bunu başaracak.

Birazdan MYK toplantısı sonrası sizlere kapsamlı değerlendirmeler yapacağız.”

 

(IMC.tv)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.