ManşetTürkiye

Demirtaş: TAK faaliyetlerine son vermeli

0

demirtaşHDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Veznecilerde yapılan saldırıyı sahiplenen TAK’ın  mücadelelerine zarar verdiğini söyledi.

BBC’den Mahmut Hamsici’ye verdiği telefon röpörtajında Demirtaş “Siz açık olarak, bu örgütün tamamen faaliyetlerini durdurması ve dağıtılmasını talep ediyor musunuz?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Elbette ki. Böyle bir örgütün kimseye faydası olduğunu hiçbir zaman düşünmedik, tam tersine zarar verdiği çok açık bir şekilde ortada.”

Demirtaş, Mahmut Hamsici’nin  TAK ile ilgili sorularının yanıtlarken sivillere yönelik eylemlerin ‘terör’ eylemi kapsamında değerlendirdiklerini belirtti:

“Bizim dışımızda TAK’a dönük, doğrudan TAK’ı sert bir şekilde eleştiren, uyaran veya bu tür eylemlere son vermesi çağrısı yapan başka hiçbir parti yok aslında.

“Bizim hiçbir şekilde bu tür, sivilleri doğrudan hedef alan terör eylemleriyle hiçbir alakamız olamaz. Hiçbir şekilde HDP’nin hoşgörüsü veya toleransı olamaz.

“Biz bu isimle eylem yapan örgüte hep çağrı yaptık ve bu tür eylemleri yapmamalarını ve bundan sonra bu tür eylemleri yapacaklarına ve artıracaklarına dönük tehditleri de geri çekmeleri gerektiğini ifade ettik.”

Bilindiği gibi  son olarak İstanbul Vezneciler’de bir saldırı gerçekleştiren TAK örgütü, saldırı sonrası yaptığı açıklamada sivil kayıplardan AKP’yi sorumlu tutmuş ve “Türk Halkı sessiz kalarak onayladığı bu savaşın mağduru olmaya mahkûmdur” ifadesini kullanmıştı.

Demirtaş Demokrasi Bloku çağrılarını da önemsediklerini belirterek böyle bir  Blok için HDP olarak katkı vermeye hazır olduklarını söyledi:

“Çok anlamlı, önemli buluyoruz. Bizim Türkiye’de demokrasiyi savunan muhalif güçler olarak temel birkaç ilkede bir araya gelmemiz gerekiyor. Bir partide buluşmak gerekmiyor ama bir cephe olabilir, bir blok olabilir veya bir geçici ittifak olabilir fakat, Türkiye’nin şu kötü gidişatını durduracak ve barıştan, demokrasiden, özgürlüklerden, insan haklarından yana bütün kesimlerin birlikte hareket edebileceği bir sürece mutlaka ihtiyaç var.

(BBC Türkçe , Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.