ManşetTürkiye

Demirtaş: Hedef, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin ortak adayı olmasını sağlamak

0
Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,“Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna, “Bundan sonra hedef, Sayın Kılıçdaroğlu’nun tüm Türkiye’nin ortak adayı olmasını sağlamaktır” dedi.

Elbette HDP ile de açık bir müzakere yürüterek demokratik taleplere nasıl yaklaştığını ortaya koyması bekleniyor. Çünkü HDP’liler Sayın Kılıçdaroğlu’na, bağırlarına taş basarak oy vermek istemiyorlar, öyle bir şey de olmayacak zaten. HDP’liler Sayın Kılıçdaroğlu’na severek, isteyerek, gönül rahatlığıyla oy verebilmek için HDP’yi ziyareti ve uzlaşmayı bekliyorlar.”

‘Kılıçdaroğlu’nun samimi ve cesur olduğuna inanıyorum’

“Cumhuriyet’in ikinci yüz yılında, büyük bir değişim ve demokratik dönüşüm olacaksa bütün Türkiye yeni bir toplumsal birlik ruhuyla ayağa kalkacaksa HDP’nin dışlanması bu yöndeki çabaları zayıflatır” diyen Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

“Ben, Sayın Kılıçdaroğlu’nun değişim konusunda samimi ve cesur olduğuna inanıyorum. Çalışma ekibinin de aynı düşünceyle hareket etmesi halinde, HDP’nin de desteğiyle, Türkiye yüz yılın değişimi gerçekleştirebilir. Toplumsal barış, huzur, refah sağlanabilir. Demokrasi, kurumsal bir yapıya kavuşturulabilir.

Diyalogdan, konuşmaktan kimseye zarar gelmez. Herkes birbiriyle konuşursa sorunlarımızı çözebiliriz ve halkı birleştirebiliriz. Bu doğrultuda, Sayın Kılıçdaroğlu’nun öncülük yaparak tüm diyalog kanallarını açacağını umuyorum.”

Eski Eş Başkan bundan sonraki hedefin Kılıçdaroğlu’nun tüm Türkiye’nin ortak adayı olmasını sağlamak olduğunu belirtti; “Bu başarılırsa toplumsal kutuplaşma da azalır, barış ve birlikte yaşam umudu artar” dedi.

Kılıçdaroğlu ziyaret edecek

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise “Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Türkiye’nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir” diye konuştu.

Halk TV yazarı Fikret Bila’ya konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“HDP’yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir? Meclis’te HDP’li Başkanvekili’nin yönetimi altında çalışıyoruz. Komisyonlarda HDP’li vekillerle birlikte çalışıyoruz. HDP’yi ziyaret etmem kadar doğal bir şey olamaz. Ben zaten toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışan bir anlayışa sahibim, bunu da uygulamaya çalıştım. Bu yönde çalışmalarım devam edecek” diye konuştu.

‘İmamoğlu ve Yavaş’la seçim sürecinde birlikte çalışacağız’

CHP lideri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanmasıyla ilgili de şu bilgileri verdi:

“Sayın İmamoğlu da Sayın Yavaş da çok değerli iki arkadaşımız. Çok başarılı iki belediye başkanımız. Sadece belediye başkanı oldukları illerde değil Türkiye’nin neresinde bir sorun olsa hemen o sorunu da çözmek üzere yardıma koşan iki belediye başkanımız. Seçimden sonra cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacakları tarihe kadar belediye başkanlıklarından ayrılmaları gerekmiyor. Böyle bir hukuki zorunluluk yok. Bu nedenle seçime kadar kampanya boyunca da birlikte çalışacağız. Hiçbir sorun yok.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.