ManşetTürkiye

Demirtaş: HDP Robin Hood hareketidir

0

11052482_1621610641387333_2788312574240788266_o7 Haziran 2015 genel milletvekili seçimleri öncesi Ege’de mitingler gerçekleştiren HDP lideri Selahattin Demirtaş dün İzmir’’den sonra bugün de Muğla ve Aydın’da coşkulu kalabalıklara seslendi. Son derece renkli görüntülere sahne olan ve Türk bayraklarının göze çarptığı mitinglerde Demirtaş kendi esprili üslubuyla AKP’yi eleştirerek Yeni Yaşam Çağrısını dile getirdi.

Partisinin Muğla mitinginde konuşan HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinin tarihi önemine dikkat çekerek, seçimlerde yurttaşların tarihi bir karar vereceğini söyledi. Parmağıyla üzerinde, “Bu ülkeyi birlikte kurduk kıymetini bilelim” yazan dövizi işaret eden Demirtaş, “Birbirimizin de kıymetini bilelim. Ülkenin bütün değerlerine birlikte sahip çıkalım. Tekçiliği dayatmayacağız. Ülkemiz çok kültürlü. Çok kültürlüğünü kuracağız bu da ancak demokrasiyi inşa etmekle olur” ifadelerinde bulundu.

‘AKP çok kültürlülüğü bitiriyor’

Türkiye’nin dünyanın en zengin ülkelerinden biri olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Ancak bu sandığın üzerinde bir hırsız oturuyor. Sandığın anahtarı da bu hırsızda. Muğla’da aynı politika işliyor. Kıyıları, köyleri betonla kapatıyorlar. Modernleşme adına sizler kıyılarımızı batırdıkça bizler batırıyoruz. Onun adı modernleşme değil tarihin yok edilmesidir. Orada kültür yoksa dilinizi, geçmişinizi kaybedersiniz. Eğer o topraklarda üretim olmazsa, şiir yazılmaz, roman olmaz, türkü, halay, horon, zeybek olmaz. Bu çok kültürlülüğü bitiriyorlar” diye konuştu.

‘HDP sizlerle büyümeye devam ediyor’

“AKP’yi değiştirmek için sağ pencereden değil sol pencereden bakmamız lazım” diyen Demirtaş, “Öncelikli olarak sizlerin para göreceği bir ekonomik dağılımı yapmamız lazım. Bu ülkede bir kesim çok vergi ödüyor. Bu nedenle HDP Robin Hood hareketidir. Zenginden alıp fakire vereceğiz. Biz gerçekçi bir hareketiz. Halktan, ezilenden yana bir hareket olarak inşallah iktidara yürürken ortalıkta kibirli dolaşmayacağız. Kendimize saraylar yaptırırken, halkımız gecekonduda yaşamayacak. Hepimize onurlu bir yaşam için çalışacağız. HDP her gün sizlerle büyümeye devam ediyor” dedi.

‘Don Kişot’la Sanço Panço olmuşlar gece gündüz bize hareket ediyorlar’

HDP’nin ülkenin iç barışının teminatı olduğuna dikkat çeken Demirtaş, HDP’nin demokratik emniyet sübabı olduğunu ve kararlı bir şekilde ilerlediğini söyledi. Yüzde onluk baraj sorununa da değinen Demirtaş, Erdoğan’ın halkların başına bela ettiği ve kimsenin de kaldırmaya cesaret edemediği barajın HDP tarafından kaldırılacağını belirterek, “Bu barajı aşınca herkes anlayacak. Bu baraj sadece HDP’nin değil, tüm Türkiye’nin sorunudur. El verin, omuz verin özgür umutlu Türkiye’nin önünü açalım hep birlikte barajı aşalım. Her siyasi partinin parlamentoda olması lazım. Ben yürekten şuna inanıyorum; Saadet Partisi de Hüda-Par da halk ne kadar destek veriyorsa mutlaka parlamentoda olmalı. Orada birlikte çalışalım, birlikte çabalayalım. Kavga olacaksa, mücadele olacaksa orada olsun bizler hep birlikte Türkiye için en iyisini yapalım. Cumhurbaşkanı ve başbakan Don Kişot’la Sanço Panço olmuş, yola çıkmış bize hakaret ediyorlar. Başbakan ve Cumhurbaşkanı ülkenin 4. partisi baraj altında kalsın diye uğraşıyorlar. Bunlar şaka gibi 7 Haziran’da bunların şakalarına öyle bir gülün ki neye uğradıklarına şaşırsınlar” diye konuştu.

‘Lastiği patlamış AKP’nin freni biz olacağız’

Türkiye’nin lastiği patlamış bir kamyon gibi faciaya sürüklendiğini vurgulayan Demirtaş, HDP’nin Türkiye’nin demokrasisini koruyacak ve patlamış lastiği frenleyecek tek parti olduğunu dile getirdi.

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.