ManşetTürkiye

Demirtaş hakkında ‘zorla SEGBİS yoluyla duruşmaya getirilme’ kararı

0

Jandarma komutanı duruşmaya gitmesine izin vermeyince mahkemeden “zorla SEGBİS yoluyla duruşmaya getirilmesi” kararı çıktı.

Şırnak 1. Asliye Ceza Mahkemesi, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutulan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, hakkındaki davanın bugün (21 Haziran Çarşamba) görülen ilk duruşmasına, bizzat katılmasının sağlanması için Edirne Cezaevi Müdürlüğü’nden talepte bulundu.

Söz konusu talep Edirne Cezaevi Jandarma Bölük Komutanı tarafından “Şahsın tanınan ve bilinen bir kişi olması, geniş bir çevreye sahip olması, bölgede yoğun terör olaylarının devam etmesinin sevk ve duruşma esnasında ciddi güvenlik riski oluşturacağı” gerekçeli cevabı bir resmi yazıyla yerine getirilmedi.

Bunun üzerine Şırnak 1. Asliye Ceza Mahkemesi, Edirne Cezaevi Müdürlüğü’ne ilettiği resmi yazıda, Selahattin Demirtaş’ın duruşma için “SEGBİS sistemiyle hazır edilmesi, sanık SEGBİS sistemi ile duruşmaya katılmak istememesi halinde ise zorla getirtilerek hazır edilmesi” talebinde bulundu.

“Bu karar yasadışıdır, keyfidir”

HDP Basın Bürosu tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Zorla SEGBİS’e getirtilme uygulaması, herhangi yasa maddesinde yer almamaktadır. Daha önce herhangi bir davada uygulandığı da görülmemiştir. Dolayısıyla bu karar yasa dışıdır, bütünüyle keyfidir” denildi.

(Artı Gerçek)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.