Doğa MücadelesiManşetYerel

Danıştay ihaleyi iptal etti: Munzur Gözeleri’nde yapılması planlanan projeye izin yok

0

Danıştay 13. Dairesi, Tunceli Ovacık‘ta bölge halkı tarafından kutsal kabul edilen Munzur Gözeleri‘ne yapılmak istenen ve beton dökülerek başlanan rekreasyon projesinin ihalesini iptal etti.

Söz konusu iyileştirme projesinin, Munzur Gözeleri’nde tahribata yol açacağı belirtiliyordu.

Projeye itiraz eden avukatlar, Ağustos 2020 tarihinde Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na projenin durdurulması için başvuru yapmış, inşaat ve yıkım çalışmalarıyla başlayan projeye karşı “Bölge mesire alanına çevrilmek isteniyor” diyerek de konuyu yargıya taşımıştı.

Projenin iptal edildiğini davanın avukatlarından Barış Yıldırım duyurdu.

Projeye 8 milyon TL bütçe ayrılmıştı

2018’de çizilen projeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından toplam 8 milyon TL bütçe ayrıldı.

Proje, Tunceli Valiliği koordinesinde FKA tarafından hazırlanmış, Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından da 2019 yılının haziran ayında onaylanmıştı. Projenin ihalesini ise Rengi İnşaat San. Tic. Ltd. almıştı.

Projeyle turizme katkı yapılacağı, bölgedeki görüntü kirliliğinin giderileceği iddialarında bulunulmuştu. Projenin tamamlanması durumunda ise gözelere girişlerin ücretli olacağı kaydedilmişti.

Yurt içi ve yurt dışından binlerce yaşam savunucusu projeye karşı mücadele başlatmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.