Dünyaİklim KriziManşet

Cumhuriyetçi Senatör Cruz’un iklim anlaşması yorumu: Biden, Pitsburg yerine Paris vatandaşlarının görüşleriyle ilgileniyor

0

ABD’deki seçim sürecinde eski başkan Donald Trump‘ın en yakın müttefiklerinden biri olan ve Kongre baskınından sonra da seçim sonuçlarını sorgulayınca tepki çeken Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz, Paris İklim Anlaşması‘na dair yorumuyla sosyal medyada alay konusu oldu.

Cruz’un, Trump’ın çekildiği ve yeni başkan Joe Biden‘ın görevdeki ilk gününde ABD’yi geri döndürdüğü Paris İklim Anlaşması’nın ‘Paris kentinin vatandaşlarıyla ilgili olduğunu’ zannettiği ortaya çıktı.

Cumhuriyetçi senatör Biden’ın anlaşmaya dönme kararını eleştirmek yaptığı Twitter paylaşımında, “Başkan Biden Paris İklim Anlaşması’na geri dönerek, Pittsburgh’daki vatandaşların işlerinden çok Paris vatandaşlarının görüşleriyle ilgilendiğini gösteriyor. Bu anlaşma iklimi etkilemek açısından çok az şey başaracak ve Amerikalıların geçim kaynaklarına zarar verecek” ifadelerini kullandı. 

Ocasio-Cortez: Cenevre Sözleşmeleri de Cenevre vatandaşları için mi?

Teksas senatörünün bu paylaşımına, Demokrat Parti‘nin ilerici kanadının önde gelen isimlerinden senatör Alexandria Ocasio-Cortez‘den de şu tepki geldi: “Güzel tweet Senatör Cruz! Hızlı soru: Cenevre Sözleşmelerinin Cenevre vatandaşlarının görüşleri hakkında olduğuna mı inanıyor musunuz? ABD’de senatörlerin yetkin olması ve ABD’ye karşı ayaklanmayı kışkırtmak için seçimlerimize zarar vermemesi gerektiğine inanan herkes adına soruyorum.”

Trump da aynı ifadeleri kullanmıştı

ABD’de çelik fabrikaları nedeniyle ‘çelik şehri’ olarak bilinen Pittsburgh’un Paris İklim Anlaşması’ndan olumsuz etkileneceği ve burada yaşayan Amerikalıların anlaşma nedeniyle işlerini kaybedeceği argümanı, Donald Trump tarafından da öne sürülmüş; eski Başkan anlaşmadan çekildiği 2017’de “Ben Pittsburgh vatandaşlarını temsil etmek için seçildim, Paris değil” demişti.
 
Trump’ın sözlerine tepki gösteren Pittsburgh Belediye Başkanı Bill Peduto ise 2016 seçimlerinde Hillary Clinton’ın kentte yüzde 80 oranında oy aldığını hatırlatarak, “Pittsburgh dünyayla birlikte ve Paris Anlaşması’na uyacak” demişti.
 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.