Dünya

Cumhurbaşkanı’na taşlı saldırı

0

Haiti Cumhurbaşkanı Michel Martelly’e başkent Part Au Prince’in merkezinde düzenlenen bir karnaval töreninde yürüdüğü sırada taşlı saldırıda bulunulduğu bildirildi.

Ulusal Saray’dan yapılan açıklamada, Champ de Mars plazası yakınında meydana gelen olayda, Martelly’nin yara almadığı belirtildi.

Associated Press haber ajansına konuşan görgü tanıkları, bazı kişilerin Haiti Üniversitesi’nin arka tarafından Martelly ile kendisine eşlik eden araç konvoyuna taşlar attıklarını, polisin de havaya ateş açarak buna karşılık verdiğini söyledi.

Görgü tanıklarından biri Martelly’nin omuzuna bir taş isabet ettiğinin belirtti. Omuzuna taş isabet eden Martelly’nin kendisini kucaklayan 2 güvenlik görevlisi sayesinde düşmekten son anda kurtulduğunu kaydeden Stanley Lazard adlı görgü tanığı, Cumhurbaşkanı’nın daha sonra koruma görevlilerince bir arabaya bindirildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı bürosu ve diğer görgü tanıklarıysa Martelly’nin olay sırasında yaralanmadığını ve yakındaki Ulusal Saray’a götürüldüğünü bildirdi.

Martelly’nin olaydan bir saat sonra Ulusal Saray’dan ayrıldığı ve Cumhurbaşkanlığı konutuna gelmeden önce büyük bir polis koruması altında bir süre yürüyüş yaptığı görüldü.

Saldırının ardından, Haiti Üniversitesi’nin duvarlarını yıkarak okula giren Martelly taraftarlarıyla öğrenciler arasında çatışmalar yaşandı. Üniversite öğrencileri, Martelly taraftarlarının üniversitesi bahçesinde park etmiş durumdaki araçların camlarını kırdıklarını belirtti.

Aynı zamanda ABD vatandaşı olduğu ileri sürülen Martelly’nin, çifte tabiyeti bulunan kişilerin cumhurbaşkanı olmasını yasaklayan Haiti anayasasını ihlal ettiği iddiaları Haiti’deki bazı senatörlerce dile getiriliyor.

Haiti’de bir süreden beri, Martelly’den seyahat belgelerini göstererek hukuki durumunun cumhurbaşkanı seçilmeye uygun olduğunu kanıtlaması talebiyle gösteriler düzenleniyor. Martelly ise evraklarını göstermek gibi bir yükümlülüğünün bulunmadığını belirterek bu istekleri geri çeviriyor. (Ajanslar)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.